📌 Informacije V ZVEZI S PREVENTIVNIMI UKREPI PROTI ŠIRJENJU KORONAVIRUSA📌 

Na Ptuju je potrjena ena okužba s koronavirusom enega izmed zaposlenih v poslovni stavbi Perutnine Ptuj na Ptuju. Drugih potrjenih okužb v tem trenutku NI!

S 13.3.2020 bodo za zunanje obiskovalce zaprti javni zavodi s področja kulture (muzej, knjižnica, gledališče, galerija).

S 16.3.2020 država zapira OŠ in vrtce, zagotovljeno bo varstvo otrok.
V tem trenutku s strani države in ministrstev nimamo navodil in informacij kako se bo varstvo izvajalo (dovoljeno število otrok na skupino, kateri poklici bodo upravičeni do varstva, na kak način se bo dokazovala nujnost prisotnosti starša na delovnem mestu ipd…), čakamo okrožnico države. Takoj, ko bodo informacije znane vas bomo s tem seznanili.

MO Ptuj se dogovarja tudi za izvedbo plačljivega varstva za vse, ki ne bodo zajeti v državnih navodilih.

Prepovedani so obiski v domih upokojencev in bolnišnicah. Tudi svete maše so po navedbah medijev, do preklica odpovedane.

Mestna občina Ptuj je za občane zaenkrat še odprta. Prosimo, da odložite vse nenujne obiske in se prednostno poslužujete komunikacije preko telefona ali elektronske pošte.

V lekarne pošiljajte zdrave sorodnike.

Če sumite na okužbo pokličite osebnega/nadomestnega zdravnika, v času nedosegljivosti pa zdravstveni dom Ptuj (02)7871691.

Apeliramo na dosledno spoštovanje navodil, podanih na nacionalnem nivoju in odgovorno ravnanje vsakega posameznika.

  • izogibajte se krajev, kjer se zadržuje večje število ljudi. Izognite se tudi vsem ne nujnim potovanjem.
  • Društvom in klubom, ki še načrtujejo občne zbore in prireditve, se priporoča, da jih odpovejo oz. prestavijo na kasnejši datum.

KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.