Odpadki v parku Turnišče

Pozdravljeni!

Na vas se obračam po pomoč, ker vem, da ste velik zaščitnik narave in zgled vzornega vedenja, kadar gre za varovanje okolja. Na Turnišču v parku sem pred slabo uro opazila katastrofo, in sicer veliko sveže nametanih smeti, ki so zagotovo posledica začetka šolskega leta. Skoraj vsak dan se peljem v park in občudujem lepote te divje narave, danes pa šok. Sicer sem te mladičke pred nekaj dnevi srečala v parku, v rokah so imeli plastenke in vmes jedli sendviče. Predvidevam, da 1. letnik. Danes pa je to bilo nametano v ribniku.

😞

Kaj naj naredim?

Naj prijavim inšpekciji in zahtevam, da šolo pripravijo do čiščenja in vzpostavitve ponovnega stanja?

Naj pišem ravnatelju?

Pošljam tudi fotografije in jih morda objavite s pripisom: vaša občanka!

Poiskala sem zlomljeno vejo in iz vode nekaj smeti potegnila ven sama. Ne vprašajte, kako! Vsa sem bila umazana, ker sem ne na pomolu morala uleči na trebuh, da sem dosegla gladino ribnika, a se je bilo vredno potruditi za naravo, ker se tudi narava vedno potrudi za nas.

Zgrožena sem … nimam besed.

Fotografije potem. Kupček smeti, ki sem jih lahko pobrala in dala v koš. Je pa po gozdu, v ribniku in še kje veliko odpadkov od žvečilnih gumijev, robčkov, pokrovčkov od plastenk in pločevink, kak pulover itd. In vse to v glavnem sveže.


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.