Moj trud ni bil zaman

Včeraj, 28.8.2020  sem spet šla k »mojim cvetličnim koritom«-k tistim, katera sem začela urejati na praznični dan- 1,maja letos.  Tedaj sem jih poimenovala “pepelniki”.

…Zgodbo verjetno že poznate, zato se ne bi ponavljala. Novo šolsko leto se bo začelo v torek 1.9. 2020  in zato sem še posebej namenila svoj včerajšnji obisk cvetličnim koritom,  pri starem šolskemu centru. Tokrat, sem  bila res vesela in prijetno presenečena., ker so vsa cvetlična korita ostala lepo urejena.  Videla sem, da se mi je v akciji urejanja teh koriti nekdo pridružil. Morda posameznik, morda skupina, morda…Res ne vem, kdo je uredil okrogla betonska korita,  kjer je rasla  samo trava in jih zato nisem posebej urejala. A nekdo je naredil dobro delo- izpulil je vso travo in  tudi ta okrogla betonska korita pripravil tako, da bodo lahko dijaki in dijakinje skupaj z mentorji  urejali vsa.

Pričakujem takšen razplet, saj imajo lahko “ravnateljev dan” in vsi urejajo kar pač zmorejo narediti, da bi tudi oklica šole, predvsem pa to dvorišče z betonskimi cvetličnimi koriti in tudi s koši za smeti bilo lepo urejeno.

Verjamem, da se to lahko zgodi

Sedaj bodo prišli na  čisto šolsko dvorišče, kjer so tudi  cvetlična korita, katera bodo lahko polepšali le oni. Morda jih bodo pobarvali, dodali jesensko zasaditev okrasnih rastlin, Vem, da je to izvedljivo in verjamem, da bodo to želeli narediti, da bo vsem nam tudi lepo. Verjamem, da se bo vseh dotaknila ta lepa izkušnja, katero z vami delim.  Želim le to, da bi okolica tega šolskega centra ostala vsaj tako urejena-čista  kot je sedaj,

Res mi je lepo, hvaležna sem za dejstvo, da so vsi mimoidoči lahko tudi spoštljivi, ker so videli,  da se nekdo trudi. Vesela  sem, ker me je nekdo posnemal, se mi pridružil v želji, da ostane tudi to okolje urejeno.

Kako bo drugi teden, ko pridejo v šolo dijaki in dijakinje in bo to šolsko dvorišče  spet prostor za druženje med odmori, pa  tudi zbirališče mnogih, ki tam čakajo, če imajo proste ure. Za mnoge pa je tisto dvorišče  jedilnica na prostem ….Košev za odpadke ni dovolj, klopi za počitek tudi ne…

Nadejam se, da se zgodi spet presenečenje, ki bo pozitivno. Veselim se srečevanj z mladimi, veselim se medgeneracijskih srečanj-pogovorov, ki se zgodijo  lahko vsaki dan, čeprav jih ne načrtujemo.

Juhej! Šolska vrata naj se odpro na stežaj  in naj vsi, ki bodo prestopili šolski prag doživijo nepozabno lep 1. šolski dan v š.l. 2020/2021.

Lucija Radmila Kaučevič – Ptuj


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.