Ptujačni.si med Ptujčani eno leto

3. decembra lani, na veseli dan slovenske kultur – , smo odprli portal Ptujčani.si. Še malo, pa bo leto okoli, zato par besed.

V društvu Ptuj je naš skupni ponos je takrat padla odločitev za financiranje spletne platforme (Darko Plohl in jaz pa sva rekla, da bova eno leto ohranjala portal Ptujcani.si pri življenju.)

Zakaj smo zagnali poratal Ptujcani.si?

1.
Ker smo na svoji koži čutili (v zadevi: 7 katalp), da ni bilo dialoga med mestno upravo in občani.
Zato torej, da bi občani s pomočjo prtala Ptujčani.si lahko komunicirali javno o stvareh, ki se tičejo javnega, s svojimi izvoljenimi (svetniki) in vodstvom občine (županja in občiska uprava).
Da bi imeli orodje za dialog, saj tega orodja drugje ni bilo.

2.
Da bi občani objavljali svoja mnenja na določene teme in dileme.

3.
Veliko je na Ptuju dobrega in veliko prehitro (ker te sledi in najdljivosti ni), zgine v pozabo. S poortalom za našim vsakdanjim življenjem na Ptuju puščamo sled, naredimo teme sledljive in vsebine hitro najdljive.

4.
Da bi pokazali, da je čas, da se se tiskani Ptujčan preselil tudi v spletno okoljle in odpre s tem za dialog.

Če nam je v enem letu kaj malega uspelo, ocenite bralci sami.

Rad bi se zahvalil vsem, ki ste:

  • objavljali lastne prispevke,
  • spreli povabilo za dialog,
  • sprejeli in naprej predali štafeto dobrega,
  • bili razlog za dobro novico,
  • članke komentirali ali jih delili naprej,
  • objavljali informacije o prihajajočih dogodkih.

Želeli smo si, da bi MO Ptuj tak “časopis občanov” vključila v svojo uradno spletno stran. MOP je že izbrala podjetje, ki spletno stran prenavlja in upajmo, da bo nova stran MOP dialoška in da bo dala besedo tudi občanom.

Kajti kompletna občina smo šele občani + t.i. “občinarji”. Kjer ni dialoga, je monolog. In monologov gledalci ne gledajo radi prav dolgo (vam lahko povem s prve roke.)


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.