Art Stays 2020 – Klopotec Orkestra performance: Hans Beckers, 16.7.2020

Hans Beckers, prejemnik nagrade Art Stays na Arte Laguna Prize v Benetkah leta 2015, je v času svoje umetniške rezidence na Ptuju pričel s projektom Klopotec. Enega teh je tudi odpeljal s seboj domov, kjer je nadaljeval z delom na projektu. Sledila je še ena rezidenca, posvečena ptujskim klopotcem, v norveškem Kråkeslottetu. Po petih letih bomo na Ptuju končno imeli priložnost predstaviti in slišati igranje Klopotec Orkestra.
16. julij 2020, ob 18:00–19:00
Dominikanski samostan Ptuj

Hans Beckers, the receiver of the Art Stays award at the Venetian Arte Laguna Prize in 2015, has begun with the Klopotec (Wind Rattle) project during his residency at the festival. One “klopotec” was given to Beckers to continue the project at home. After five years and another art residency dedicated to Slovenian klopotec in Norway’s Kråkeslottet, the Klopotec Orkestra will finally be presented and heard playing also in Ptuj.

več / more: https://nomoresilence.si/…/…/12/art-stays-2020-hans-beckers/

18. FESTIVAL ART STAYS, No more silence / Brez tišine, Ptuj, Slovenija
Otvoritveni vikend / Opening weekend: 16. – 19. JUL 2020
Razstave / Exhibitions: > 19. SEP 2020, Ptuj, Slovenija


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.