Ostrenje čutov okusa in vonja v temnih rovih Ptuja

Degustacija vrhunskih vin v rovih pod Ptujskim gradom je pravo gastronomsko, etnološko in zgodovinsko doživetje. Priporočamo ga vsem ljubiteljem vina in ljudem z željo po nenavadni, novi, predvsem pa nepozabni dogodivščini.

Marjan Ostroško nam je na kratko razložil zgodovino nastanka rovov in podal napotke o obnašanju v rovih.
Na vhodu so nas čakale svetilke, ki v rovih slikajo zanimive sence.
Najprej smo si ogledali razvejane rove, pri nekaterih nas je na koncu čakalo presenečenje (silhueta Ptuja, poslikava Orfeja, pogled proti soncu iz strelne line, nekdanji muzej komunizma, ….)
Orfejev spomenik v barvah, avtorja Aleša Likarja.
Peter Vesenjak je v temi predstavil značilnosti štirih štajerskih vin. Med degustacijo se nam je z vsakim naslednjim vzorcem vedno bolj ostril čut za okus in vonj.

Doživetje v popolni temi pod zemljo ostane v nepozabnem spominu.

Petra, Miran, Darko


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.