Območje umirjenega prometa (koristno za občane)

Z ureditvijo Mestne tržnice se je spremenil tudi prometni režim na mestnih ulicah, ki obdajajo tržnico, tako na področju dinamičnega, kot tudi mirujočega prometa.

Na Slomškovi ulici med Upravno enoto Ptuj in Gostilno Rozika je območje plačljive modre cone spremenjeno v območje brezplačnega kratkotrajnega parkiranja do 60 minut. Uporabnik tega parkirišča je ob začetku parkiranja dolžan označiti čas začetka parkiranja s parkirno uro ali na papir napisati čas začetka parkiranja ter ga namestiti na vidno mesto v vozilu (na armaturno ploščo), tako, da je možna kontrola. Najpozneje v šestdesetih minutah mora parkirno območje z vozilom zapustiti.

Od hišne številke Slomškova ulica 14 v smeri Slovenskega trga, do križišča Prešernove ulice in Cankarjeve ulice je območje določeno kot območje umirjenega prometa.

Območje umirjenega promet je del ceste, cesta v naselju ali del naselja, ki je namenjen predvsem pešcem in je kot tako označeno s predpisano prometno signalizacijo.

V območju umirjenega prometa je dovoljena vožnja z motornimi vozili, vendar je potrebno upoštevati, da imajo prednost pešci. Hitrost vožnje je omejena na 10 km/h, prav tako je prepovedano zaustavljanje in parkiranje v območju umirjenega prometa, razen, kjer je izrecno dovoljeno s predpisano prometno signalizacijo.

Na območju Slomškova ulica – Slovenski trg – Prešernova ulica (do križišča s Cankarjevo ulico) je možno kratkotrajno brezplačno parkiranje do 60 minut na širšem območju Upravne enote Ptuj, prav tako so na vrhu Slomškove ulice pri župniji Svetega Jurija označena tri parkirna mesta, na Slovenskem trgu 9 še dva in na Slovenskem trgu med h. št. 2 in 3 še šest parkirnih mest za brezplačno kratkotrajno parkiranje, eno parkirno mesto za invalida s parkirno karto in tri parkirna mesta za motorje in mopede. Prav tako sta na tem območju označeni dve parkirni mesti za dostavo lokalom, časovno omejeni na 15 minut.

Občinski redarji bodo intenzivno nadzirali to območje in za ugotovljene prekrške s področja parkiranja izrekali globe, občasno pa bodo nadzirali hitrost vožnje v območju umirjenega prometa.

Pripravil:
Robert BRKIČ, vodja medobčinskih redarjev


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.