Kanalizacija in cestišča z odvodnjavanjem v Ulici Šercerjeve brigade

Dijana Alibabić, svetniška skupina Lista Andreja Čuša, je posredovala vprašanje št. 61/3: Kdaj bo občina pristopila k izgradnji kanalizacije in cestišča z odvodnjavanjem v Ulici Šercerjeve brigade?

Odgovor: Ulica Šercerjeve brigade je vključena v projekt »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Drave – Mestna občina Ptuj«, vključuje gradnjo kanalizacijskega omrežja v aglomeraciji »15065 Ptuj« in »16418 Ptuj – desni breg« in so zanj predvideni sofinanciranje iz sredstev EKP (Evropske kohezijske politike) na osnovi Dogovora za razvoj regij in sredstva Ministrstva RS za okolje in prostor. Projekt je uvrščen med prednostne naložbe 6.1 »Vlaganje v vodni sektor za izpolnitev zahtev okoljske zakonodaje Unije ter zadovoljitev potreb po naložbah, ki jih opredelijo države članice in ki presegajo te zahteve – Specifični cilj 1: Zmanjšanje emisij v vode zaradi gradnje infrastrukture za odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda«. Za projekt je bila izdelana obsežna tehnična in investicijska dokumentacija, ki je osnova za izdelavo Študije izvedljivosti projekta. Po pridobitvi sredstev se bo pristopilo k izgradnji ulice Šercerjeve brigade.

Pripravila: Marijana Nikšič Zorko


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja