Celovita ureditev ribnika v Ljudskem vrtu

Helena Neudauer, svetniška skupina SDS, je posredovala pobudo št. 51/3: Za celovito ureditev ribnika v Ljudskem vrtu naj se odstrani čezmerno rastlinje, očisti dno oziroma se v sodelovanju s stroko sprejmejo drugi potrebni ukrepi.

Odgovor: Mestna občina Ptuj je lani pristopila k urejanju območja Ljudski vrt. Pridobljena je IDZ za ureditev problematike poplavljanja Ljudskega vrta, v sklopu katerega se uredijo ribnik in protipoplavni ukrepi. S celostno ureditvijo bi tako uredili ribnik, pripravili infrastrukturo v primeru visokih voda (protipoplavni zemeljski nasipi), pri čemer bi večje količine vode kontrolirano odvajali v meteorno kanalizacijo, brez posledic poplavljanja bodisi šole Ljudski vrt bodisi nižje ležeče ulice. V letošnjem letu so predvidena sredstva v višini 23.000 EUR, kar omogoča nadaljnje projektiranje ter deloma urejanje območja. V obsegu zagotovljenih sredstev v letošnjem in prihodnjih proračunih bomo sprva pristopili k čiščenju pregrade nad ribnikom (višina pregrade h = 2,85m), ki je povsem polna prodnega materiala, posledično pa višek materiala nanaša v ribnik. Po čiščenju pregrade so predvideni ureditev varnostnega preliva na desnem bregu ribnika, čiščenje, poglobitev in ureditev ribnika, izgradnja zemeljskega nasipa ter ureditev iztoka iz zadrževalnika v meteorno kanalizacijo.

Pripravila: Simona Kučiš Pogorelc


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja