Postavitev prometne signalizacije za ime naseljenega kraja

Janez Rožmarin, svetniška skupina Nova Slovenija, je v imenu krajanov in v svojem imenu podal pobudo š. 188/5: Krajani želijo, da se znak Ptuja, ki je pred Budino (pred predvidenim krožiščem) prestavi do konca Spuhlje. S tem bi se omejila tudi hitrost. Sedaj je vmes ravnina, kjer vozniki pospešijo hitrost.

Odgovor: Postavitev prometne signalizacije za ime naseljenega kraja se postavlja v skladu s Pravilnikom o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah (Uradni list RS, št. 99/15, 46/17 in 59/18). Postavitev prometnega znaka se lahko izvede v skladu s 17. členom pravilnika neposredno na mestu, kjer se za udeležence cestnega prometa pojavi obveznost, ki je izražena z znakom. Zato prestavitev znaka za naselje Ptuj na konec naselja Spuhlja ni možna. Omejitve hitrosti se na omenjenem odseku lahko izvajajo s prometno signalizacijo za omejitev hitrosti, v kolikor obstajajo tehnični pogoji.

Pripravila: Marijana Nikšič Zorko


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja