Na Janževem vrhu

Na Janževem vrhu ni mogla nositi visooookih petk. Bi jih cesta oklestila. Bi jo cesta spotikala. Bi neurna cesta petke oskrunila. Bi jo peš hoja ožulila. Bi bila na avtobusu že vsa razbolela.Utrujena. Do kikelce zaprašena.  Ali oškropljena.

Na Janževem vrhu si je zaman nohte malala. Na rdeče. Črno. Modro. Izmenično rdeče-črno. Ali modro-črno. Ni nihče opazil. Ni nikogar zanimalo. Pritegnilo. No, pogledal je že kdo. A to je bil tudi ves poklon. Kljub svetlečim rinčkom na vsakem prstku.  Več svetlečih rinčkov na vsakem prstu.  Nekaj žlahtnih, zares, še več ponarejenih. Da bi ljudje mislili,kako jo nekdo razvaja. Kako jo ima nekdo za vso zlato. A na Janževem vrhu niso tako mislili.

Na Janževem vrhu je nosila prozorne bluzice. Zaman. Črne rožice na modrcu so zaman mežikale in mrtvo cvetele. Je kdo opazil, to že, to pa je bilo tudi vse. In je že kdo opazil, to že, veličino in modelček hlačk pod krilcem. A to je bilo tudi vse.

Torej se je naveličala poslušati zvonjenje z janževskega cerkvenega turna.

V službi se zdaj vsak ozre za ozkimi visokimi petkami. Danes modrimi šolenčki. Jutri belimi petami. Pojutrišnjem lakastim črnim. Popojutrišnjem rumenim petam. Vsak dan v tednu drugačnimi. Saj vsak dan v tednu dvigne desni gleženj. Ko se ustavi pred šefovo mizo. In se rahlo nagne.

In vsak dan cvetijo rožice pod tanko bluzico. In vsak dan jo  šefek opazi. Tako je opazna. Vse na njej je takoj opazno. No, za kakšno urco. Vsak dan za kakšno urco. S kakšnim. Ki je opazil. Petke. Rožice. Bluzico prozorno. Krilce tesno.

Na Janževem vrhu pač niso. Zato je šla z vrha dol.

 


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.