Mestna občina Ptuj je podala predlog Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport za menjavo nepremičnine

Mag. Darja Harb, svetniška skupina Lista dr. Štefana Čelana je podala vprašanje št. 493/12: Mestna občina Ptuj je podala predlog Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport za menjavo nepremičnine, in sicer parcelo 217/1 k.o. 400 Ptuj v izmeri 1.992 m². Zanima jo čemu ta predlog s strani MOP in zakaj parcela, ki se nahaja blizu krožišča na Potrčevi, za bolnico v smeri Ljudskega vrta?

Odgovor: Objekti, ki tvorijo kompleks OŠ dr. Ljudevita Pivka so bili zgrajeni s sredstvi 16 občin soustanoviteljic javnega zavoda in s pomočjo sredstev Republike Slovenije. Novozgrajeni objekti (šola, telovadnica in povezovalni hodnik z Dijaškim domom Ptuj), na katerih ima Mestna občina Ptuj stavbno pravico, stojijo deloma na zemljiščih v lasti Mestne občine Ptuj in deloma na zemljiščih v lasti Republike Slovenije. Namen menjave zemljišč je bil, da bi Mestna občina Ptuj postala zemljiškoknjižna lastnica vseh zemljišč, na katerih stojijo objekti, nakar bi se pristopilo k etažiranju vseh objektov in vpisu etažne lastnine v uradne evidence v korist vseh soustanoviteljic
javnega zavoda.

Do predlagane menjave zemljišč ne bo prišlo zaradi odklonilnega mnenja pristojnega ministrstva, saj omenjena parcela ne ustreza njihovim kriterijem.

Pripravila: Merima Zenunović in Damijan Plajnšek


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.