Iran – mogočna dežela v srcu Perzije

Na potopisnem predavanju Ptujčana Marjana Ostroška se bomo podali v Iran, državo z mogočno zgodovino in prijaznimi ljudmi.

Iran v naših očeh vzbuja dvome. Še posebej, ko beremo zapise v medijih. Se lahko pogovarjamo z domačini? Kaj je dovoljeno obleči? Bo povsod vojska? Bodo vsi zakriti? Ko se podamo na pot, vidimo, da je Iran dežela res prijaznih in radovednih ljudi, ki živijo na področju, kjer še zdaj čutijo vpliv mogočne zgodovine.

Na potopisnem večeru bomo spoznali Teheran in predvsem dele Irana, ki se nahajajo južno od Teherana: Yadz, Kashan, Isfahan – prestolnica sveta in Shiraz – mesto poeta Hafiza, Kerman in njegove puščave, kjer so izmerili najvišjo temperaturo na svetu, ter Tabriz, ki je bolj severno od Teherana.

Marjan Ostroško bo skušal pokazati, zakaj je Iran država, iz katere se večina obiskovalcev vrne zelo navdušena.

Vstopnine ni!

petek ob 19:00–20:30
CID Ptuj
Osojnikova cesta 9, 2250 Ptuj


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.