Poslovanje občine se naj uredi kar se da brezpapirno

Andrej Čuš, svetniška skupina Lista Andreja Čuša je posredoval pobudo št. 452/11: Poslovanje občine se naj uredi kar se da brezpapirno. Interni procesi kot tudi, gradiva, vabila delovnih teles in ostala vabila se naj pošiljajo zgolj elektronsko Podobno se naj določi tudi zavodom in podjetjem v lasti MO Ptuj.

Odgovor: V preteklem mandatu je bila izvedena modernizacija poslovanja mestnega sveta. Z uvedbo portala svetniki smo v celoti prešli na elektronsko poslovanje. Portal omogoča svetnikom, da na enem mestu dostopajo do vseh informacij vezanih na delo mestnega sveta. O novih objavah so svetniki obveščeni preko elektronske pošte. Hkrati smo posodobili tudi občinsko spletno stran ter omogočili širši javnosti, da na enostaven in pregleden način spremlja proces odločanja v mestnem svetu. Na pobudo svetnika smo z 11. sejo uvedli tudi objavo originalno vloženih pobud svetnikov na spletni strani pod točko dnevnega reda posamezne seje mestnega sveta. Prav tako je elektronsko poslovanje ter obveščanje javnosti uvedeno tudi pri delu Nadzornega odbora Mestne občine Ptuj ter Kolegija županov Spodnjega Podravja. V letošnjem letu smo uvedli elektronsko pošiljanje vabil na prireditve, ki so v organizaciji Mestne občine Ptuj. Pobudo o brezpapirnem sodelovanju smo poslali tudi na javne zavode in podjetja, ki jih je ustanovila Mestna občina Ptuj.

Pripravili: Tamara Gajski in Urša Simonič


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.