KOGL vabi k prednovoletnemu klepetu

December, praznični čas …V nedoločljivem tropičju, ki opisuje mesec pred iztekom leta, je moč zajeti vse od vzhičenosti nad novimi načrti do razočaranj nad potrošno naravo decembra. V kleti KOGL interpretacije o prazničnem času in vinskem okusu prepuščamo obiskovalcem, menimo le, da jih je pomembno soočiti v dialogu. Prostor zanj nudimo na naslednjem družabnem srečanju.

V Veliko Nedeljo, pod zavetje lipe, ki bo 2020 že dvesto let kljubovala vsem razmeram, zato v soboto, 14. decembra, med 15. in 19. uro vabimo na družabno srečanje, ki ga zaokroži pokušina prvih vin novega letnika 2019, cuvéejev Primus Inter Pares in Muskat & Muskat.

Informacije, rezervacije in prijave do petka, 13. decembra, zbiramo na kogl.net, naslovu info@kogl.net ter +386 41 790 800. Dodatne informacije so objavljene na Facebooku.

PRIMUS INTER PARES je zvrst sort Muškat otonel, Kerner in Chardonnay. To kompleksno in bogato vino je radoživo, mladostno in ima poudarjeno svežino. Je prvi znanilec vrhunskega letnika in predhodnik predvidoma bogatih vin, ki mu bodo sledila. Vremenske razmere letošnjega leta so namreč trti omogočile ugodne pogoje za bogato rast, vinogradnikom pa njeno lahkotnejšo oskrbo. Poletje in jesen sta se zlila v eno, zaradi česar je grozdje dozorelo prej kot običajno. Glavnina trgatve se je odvila že v septembru.

Muškat & Muškat je najnovejša zvrst med vini Kogl. V njej se dopolnjujeta Muskat otonel in Rumeni muskat.

Ob kleti v Veliki Nedelji do prvega pomladnega dne ostaja na ogled postavljen Koglov koledar 2019/20, sestavljen iz izbora ilustracij karikaturista in slikarja Bineta Roglja. Izbrane grafike in plakate, tudi tiste, ki jim je mednarodna žirija bienala Brumen podelila priznanje za odlično slovensko oblikovanje 2019, lahko opazite v Koglovi vinoteki na Ptuju (Slovenski trg 8). S podobo so tudi decembrski dogodek opremili Petra Bukovinski, Maša Majce Mesarič in Janez Usenik s studia Mashoni.


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

0 misli o “KOGL vabi k prednovoletnemu klepetu

  • 4 decembra, 2019 pri 1:19 pop
    Permalink

    Pridemo! (Pa ker imate Roglja in vemo vsi – super fotke in slike in … – morda v članek pripopat še kakšno slikico …. Se vidimo.

    Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja