Vse četrtne skupnosti obravnavane enako

Sergeja Puppis Freebairn je posredovala pobudo št. 369/9: Vodstvo občinske uprave naj zagotovi, da bodo strokovne službe mestne občine vse četrtne skupnosti obravnavale enako, ne glede na osebna poznanstva in politično pripadnost predsednika ČS. ČS Jezero je v zadnjem letu vložila kar nekaj pobud po regularni poti preko poslovnega sekretarja četrti, ki jih je večkrat urgirala, tako ustno kot pisno, a brez uspeha.

Odgovor: MO Ptuj deluje povsem objektivno in enakopravno obravnava vse četrtne skupnosti. Tudi sredstva, ki jih nameni za delovanje in naloge ČS ter za njihove programe, prireditve in projekt, razdeli po glavarini. V kolikor četrt še ni prejela odgovora pristojnega zaposlenega oz. oddelka, to zagotovo ni bilo namerno. Treba se je namreč zavedati, da je predvsem pobud, ki se nanašajo na infrastrukturo, zelo veliko, tako s strani mestnega sveta kot četrtnih skupnosti ter krajanov. K boljši ažurnosti odgovorov bi lahko prispevali vsi, in to z drugimi metodami dela. Določena vprašanja bi bilo možno preveriti osebno pri strokovnih sodelavcih ali na terenu. S tem bi omogočili več operativnega dela na terenu in hitrejše odgovore.

Pripravila: mag. Janez Merc in Denis Hrga


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja