Neimenovanje urbanistične komisije

Aleksander Voda, svetniška skupina Lista Andreja Čuša, je posredoval vprašanje št. 365/9: Na njegovo svetniško vprašanje št. 209/6 glede imenovanja urbanistične komisije je dobil odgovor, da je ustanavljanje nove urbanistične komisije v teku, da se trenutno opravljajo razgovori s kandidati in da je začetek delovanja predviden v juliju 2019 za mandat 2018–2020. Ob tem ni dobil odgovora na vprašanje, zakaj komisija ni bila imenovana, in zato ponovno sprašuje, zakaj vse do danes navedena komisija še ni bila imenovana, čeprav bi že morala začeti z delom v juliju 2019. Nadalje ga zanima razlog za neimenovanje urbanistične komisije in zakaj ni začela z delom julija 2019, kot mu je bilo odgovorjeno.

Odgovor: Urbanistična Komisija Mestne občine Ptuj je bila ustanovljena s Sklepom županje in začenja delo v oktobru 2019. Prva seja je bila sklicana za 8. oktobra 2019, na njej bo komisija že obravnavala šest točk dnevnega reda. Pred ustanovitvijo komisije je treba vanjo povabiti strokovnjake iz različnih področij (urbanizem, arhitektura, krajinska arhitektura, promet, spomeniško varstvo). Predhodno je treba z njimi opraviti razgovore in seveda pridobiti njihovo soglasje, da želijo sodelovati v komisiji. S predsednikom komisije, g. Aleksandrom Ostanom, je bila podpisana pogodba o sodelovanju že v avgustu 2019, v septembru pa smo uspeli pridobiti k sodelovanju tudi ostale člane komisije. V Urbanistično komisijo Mestne občine Ptuj so imenovani: Aleksander Ostan – predsednik – ter člani mag. Sebastian Toplak, Boštjan Vauda, Urška Berlič, Peter Cafuta in Snežana Sešel.

Pripravila: Snežana Sešel


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja