Nadzor del na gradbišču tržnice

Andrej Čuš je posredoval vprašanje št. 352/9: Zanima ga, če sploh, kako je ukrepal nadzor del na gradbišču tržnice (če ni, zakaj ne), kakšno je mnenje projektanta in ali je to dopustno? Dela na gradbišču Tržnica na Ptuju močno zamujajo glede na pogodbene roke, kvaliteta izvedenih del pa je zelo slaba, vsak mimoidoči vidi zelo nekvalitetno izvedene betone zidov v Slomškovi ulici. Kljub temu, da bi betoni morali biti zelo kvalitetni (po popisu, ki je bil javno objavljen), izvajalec del svojega dela ne opravlja kvalitetno. Betoni imajo nedopustno velike luknje, posledice nekvalitetnega vgrajevanja.

Odgovor: Vidni betoni v sklopu projekta prenove Tržnice Ptuj se izvajajo v aktivnih dogovorih med tehnologom, izvajalcem, nadzorom in projektantom. Dosedanje prizadevanje vseh deležnikov je dalo dobre rezultate in vidni betoni na objektu so izvedeni kvalitetno, v skladu z dogovori in dogovorjeno tehnologijo. Vidni beton, ki ga je svetnik predložil na fotografiji, še ni finalno obdelan (brušen in štokan) in torej ne daje končnega videza. Končna podoba tega betonskega zidu bo po obdelavi drugačna.

Pripravila: Mojca Brunčič v sodelovanju s projektanti, nadzorom in izvajalcem


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja