Avtomatski eksterni defibrilator (AED)

Milan Klemenc je posredoval pobudo št. 334/9: Mestna občina Ptuj naj zagotovi sredstva za nabavo avtomatskega eksternega defibrilatorja (AED), ki bi bil nameščen na objektu Policijske postaje Ptuj, istočasno pa naj se izdela zemljevid lokacij AED, da se občani seznanijo z lokacijami.

Odgovor: Podpiramo skrb za večjo varnost naših občanov, vendar smo pri realizaciji omejeni. V skladu z ocenami stanja in na osnovi usposobljenega kadra imajo defibrilatorje določene gasilske enote, ki opravijo večino intervencij. V prostoru pa se tudi srečujemo s prvimi posredovalci in bolničarji, ki so usposobljeni za uporabo defibrilatorjev in ki jih tudi alarmira klicni center 112. Nabava defibrilatorjev je v pristojnosti subjektov, ki ocenijo, da je ta naprava potrebna. Mestna občina Ptuj ima na lokaciji Mestni trg 1 defibrilator, ki ga je prejela na evropskem tekmovanju ekip prve pomoči v Lido di Jesolu v Italiji. Tam smo prejeli aparat za doseženo prvo mesto v oživljanju z defibrilatorjem. Seznam defibrilatorjev, ki je ažuren, je možno najti v AED bazi Slovenije (http://www.aed-baza.si/).

Pripravil: mag. Janez Merc


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja