Stop tremi: javno nastopanje s Samom M. Strelcem, 1.4./8.4/15.4.2020

Ti nastopanje v javnosti predstavlja problem?

Kako se znebiti treme, se bolje pripraviti na nastop, učinkoviteje povedati in pokazati, kar želiš sporočiti drugim?

Na praktični delavnici v treh delih se bo gledališki režiser Samo M. Strelec ukvarjal s tvojim nastopom.

Praktično. Konkretno. Nate usmerjeno. Bolj tvoj trening kot njegovo predavanje. Delavnica bo potekala v treh srečanjih od 18. – 21. ure.

Preberi več

Vroče kompostiranje, 12.3.2020

Avtor predavanja, Danilo Kolar, nam bo predstavil svoje bogate izkušnje in vrtnarsko znanje o kompostiranju ter  razkril, kako pripraviti dober kompost in brez neprijetnega vonja uspešno vroče kompostirati tudi »prepovedane« ostanke.

P r e d a v a n j e

V četrtek, 12. marca 2020, ob 17. uri
v razstavišču Knjižnice Ivana Potrča Ptuj

G o s t  v e č e r a
Danilo Kolar

Preberi več

“Kako čustva vplivajo na naše zdravje”, 13.2.2020

“Kako čustva vplivajo na naše zdravje” iz stališča Tradicionalne kitajske medicine (Tui-Na). TKM deluje po principu petih elementov, znotraj vsakega sta (vsaj) dva organa in vsakemu organu pripadata 2 meridijana. Kadar so meridijani pretočni, je človek lahko zdrav, srečen in napreduje v vseh pogledih in na vseh nivojih. Kadar pa so meridijani zamašeni, nas na to začne telo opozarjati na različne načine.

Kdaj, kje in zakaj boli, nam bo, z ljubeznijo, predstavila zagovornica TKM, Zdenka Pukmeister iz Društva Tui-Na. Brez dlake na jeziku bo odgovarjala na vaša vprašanja in vam povedala resnice, ki se jih v šolah nismo učili. Odgovarjala bo na vaša vprašanja, na tista, ki pa se vam zdijo preveč osebne narave, pa takoj po predavanju.

Točen čas je težko določiti, a v povprečju traja predavanje 2 uri.
Predavanje vam Društvo Tui-Na in Zavod Bodidobro podarjamo.
Prijave preko ZS ali na info.bodidobro@gmail.com. (Prijave so potrebne zaradi lažje organizacije in priprave prostora.)

Četrtek, 13. februar 2020 ob 17:00–19:00
Rajšpova ulica 14, 2250 Ptuj

Preberi več

Lahko bi delovali tudi… na vrtu!, 11.2.2020

Ob načrtovanju aktivnosti na skupnostnih vrtovih v Mestni občini Ptuj ter v želji, da le-ti postanejo tudi prostor delovanja društev in drugih lokalnih organizacij ter povezovanja celotne lokalne skupnosti, Mestna občina Ptuj v sodelovanju z Regionalnim stičiščem nevladnih organizacij Podravja ter nevladnima organizacijama Umanotera in Focus vabi na drugo delavnico v sklopu Urbani vrtovi po meri lokalne skupnosti.

Dogodek se bo odvijal v torek, 11. februarja 2020, od 17. do 19. ure v Poročni dvorani v zgradbi Mestne občine Ptuj, Mestni trg 1, Ptuj.

Preberi več