Kopač & Kostadinović Trio feat. Kanamori, Ftičar, 15.3.2020

Jaka Kopač (SLO) & Vladimir Kostadinović (SRB) Trio feat. Motoi Kanamori (JAP) & Gregor Ftičar (SLO)

Nedelja, 15. marec 2020 ob 19:30–21:00
Muzikafe, Vrazov trg 1, 2250 Ptuj

Cena vstopnic: 10 EUR
Vstopnice le na prodajnem mestu Društva Arsana

Jaka Kopač – alt saxophone
Vladimir Kostadinović – bobni
Motoi Kanamori – kontrabas
Gregor Ftičar – klavir

Jaka Kopač sodi med najprepoznavnejše instrumentaliste mlajše jazzovske generacije v Sloveniji. Magistrski študij je končal na Sibeliusovi akademiji v Helsinkih na Finskem in se glasbeno izpopolnjeval v New Yorku. Med drugim je znan tudi kot umetniški vodja ter eden od ustanoviteljev celjskega jazz festivala.

Preberi več

Nočni Spektakel, 21.02.2020

Ljubitelji mistike, teme in igre s svetlobo se nam pridružite v starem mestnem jedru in doživite nočni spektakel z mističnimi bitji podzemlja. Ne pozabite se preleviti v vaše najljubše skrivnostno bitje in se predajte odlični zabavi s skupino 6pack Čukur.

Petek, 21. februar 2020 ob 18:00–21:00
Mestna hisa Ptuj, Mestni trg 1, Ptuj
Mestni trg 1, 2250 Ptuj

Night spectacle

Lovers of the mysticism, darkness and light play should join us at the old town at a night-time extravaganza with mystic underworld creatures. Do not forget to transform into your favorite mysterious creature and revel with us in the streets of Ptuj to the tunes of 6pack Čukur.

Preberi več

Pustni žur – Carnaval De Popperkeg, 22.2.2020

Preživite pustno soboto na Ptuju v družbi dobre glasbe in v super pustnem vzdušju! S skupino Popperkeg bomo poskrbeli za veliko dobre in kvalitetne Pop, Funk in Rock glasbe.

Kaj: Pustni žur v maskah
Kdaj: sobota, 22.2.2020 od 22.00 do 3.00
Kje: Xtime Club, Osojnikova cesta 9, Ptuj

Prireditelj: Popperkeg – Društvo za glasbeno analizo

Vstopnina: 10 EUR

Naj vas maska in pustne norosti, radosti, pripeljejo k nam, mi pa vas zapeljemo do višav pustnega rajanja!

Preberi več

BALKAN FEVER, 25.7.2020

BALKAN FEVER
Vlatko Stefanovski (MAK), Miroslav Tadić (SRB), Theodosii Spassov (BUL)

BALKAN FEVER je sodelovanje treh glasbenih virtuozov svetovnega slovesa. Makedonski kitarist Vlatko Stefanovski, srbski kitarist Miroslav Tadić in bolgarski kavalist Theodosii Spassov bodo 26. julija na dvorišču Minoristkega samostana na Ptuju predstavili glasbeno bogastvo Balkana. S privlačno glasbeno mešanico, ki prepleta elemente jazza, rocka, klasične in ljudske glasbe, so že nastopali na nekaterih prestižnih svetovnih odrih, med drugim v Royal Albert Hall v Londonu, Musikverein na Dunaju in na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Miroslav Tadić je učitelj kitare na California Institute of the Arts v Los Angelesu, ki svoj čas izven predavalnic preživlja na koncertnih odrih. Zanj je značilno, da se loti različnih glasbenih sodelovanj, ki odkrivajo nove razsežnosti glasbe tega jugozahodnega dela Evrope. Vlatko Stefanovski je postal velika jugoslovanska rokovska zvezda v zasedbi Leb i sol, skupini, ki je že pred nekaj desetletji vizionarsko prepleta rock, jazz in ljudsko glasbo.

Preberi več

WINTER HOUSE PARADE 2020 | CARNIVAL PTUJ OPENING EVENT, 1.2.2020

DJ SPEKTAKEL | DVA ODRA | NEPOZABNI EFEKTI | NAJVEČJA ZABAVA OB ZAČETKU PUSTNEGA DOGAJANJA

Predstavljamo vam WINTER HOUSE PARADE, elektronski festival ob pričetku pustnega dogajanja v karnevalski dvorani Qcenter Ptuj.

Na spektakularnem dogodku bo kot glavni gost nastopil svetovno znani nizozemski DJ in producent BROOKS, ki je v zadnjem letu navdušil z globalnimi radijskimi hiti v sodelovanju z David Guetto in Martin Garrixom. »Like I Do«, »Byte« ter »Better When You’re Gone« so dosegli tudi več kot 100 mio ogledov na Youtube.
Zraven osrednjega gosta večera, se bo na dveh odrih (main stage in house stage) zvrstilo kopico uveljavljenih tujih ter slovenskih djev.

Preberi več