69-36

41

RI.MU

Ribiški muzej

Razstavljene so ribiške palice od najstarejših do današnjih in vse vrste rib, ki živijo v Dravi. Pred desetletji so mnoge že skoraj čisto izumrle, potem pa, ko je voda postala glavna dobrina in so Dravo očistili od izvira v Avstriji do izliva na Hrvaškem, so v njej znova zaplavale vse te vrste rib. Ne bi si mislila, da jih je toliko. In tako velikih. Ob njih so fotografije lokalnih ribičev, ki se ponosno razkazujejo ob svojem ulovu. Muzej se nahaja v predprostoru gostilne Krapič. 

Pobudnik ideje za muzejček: Ivo Preac.

***

Ptuj – mesto mini muzejev se nadaljuje.


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Samo občan

Menim, da je za lokalno skupnost dobro, če je lahko 30.000 občanov v stalnem dialogu s 30-imi izovljenimi in zaposlenimi na občini. Zato pomagam graditi platformo Ptujčan/i.

%d bloggers like this: