Ni vsak verz-verz

Ni vsak verz -verz

Zakaj je poezija še vedno najrevnejša dekla?
Zato, ker nimamo časa prisluhniti človeku in
ker je tako malo človeka tudi v sami sodobni poeziji.
                                                                        /Vlado Šav/

Zdaj se mi je posvetilo. Šele zdaj, te dni me je doletelo razsvetljenje. Šele zdaj, te dni, ko prisluhnem poeziji velikih tujih imen. To je dobra poezija!, to je poezija, ki jo srkaš kot dobro vino. Pravzaprav kar pogoltneš. Da se ti skoraj zaleti. A zajameš še en šluk, še eno žlahtno tuje ime, njeno/njegovo verzno mojstrovino. Res dobro, odlično branje, poslušanje. Ne morem popiti verzov vseh, ne morem biti na vseh prizoriščih,kjer točijo žlahtne besede, kjer se polnijo kozarci verzov. Da bi bila pijana od svetovne poezije.

Spremljajoče z nagovori nagovornikov z izbranimi presežniki. Pijem kupice predstavljajočih poetes in poetov in v mislih čestitam njihovim Kolumbom. Poznavalcem zemljevidov literature. Klobuk dol! O, kako dobro, da se mi je posvetilo! Da bo izparelo vprašanje, zakaj ni poezije na Ptujčani.si. Ker »oder« Poet(ov)ično pač ne premore desk za parnasovske pesnike. Niti ene deske, kaj šele cel oder. Ma…, sem za bregom! Proč z rožnatimi očali. Končno. Čeprav šele sedaj, ko spet, kot vsako leto, poslušam velike svetovne verzne mojstre, vsaj majceno ločim med dobro poezijo in tisto…kar nekaj. Kar se menda objavi na omenjenem portalu. Oj, skrbnik, uporabi sito, gosto sito, preden objaviš verze. Da te ne spotakne poleno. In bo konec Poet(ov)ičnega, torej portala. Bilo bi škoda. Kajti morda pa se nekoč,nekega lepega avgustovskega dne vendarle zapenkali/zasvinčnikali kakšna poetično-vinsko verzna mojstrovina (tudi/celo) na portalu. Zdaj se vidi, zdaj se ve, zdaj se sliši, kaj, kakšno blago bi naj bilo tam gori, ne? Da bi portal preživel. Bi bila slabe vesti, če bi bila sokriva umrljivosti. Čeprav malo sem že.

PS:       

I just finally discovered what’s wrong with my brain:
on the left side there’s nothing right
and on the right side there is nothing left.


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: