Ptujčani pred porodom?

Še dober teden, pa ne bo samo šola. Bo tudi devet mesecev, odkar izhajajo “ptujcani.si”.
V devetih mesecih se pri vrsti homo sapiens sapiens lahko rodi novo bitje.

Pa poglejmo, kaj je nastalo s ptujcani.si v devetih mesecih.

Pred dnevi je prišel “k nam” res eksotičen gost: iz Burkine Faso!
Sicer pa je seveda največ bralcev iz Slovenije (64.656). Sledijo bralci iz ZDA! (3200; ima kdo kakšno razlago?), Hrvaške (766), Nemčije (662), Irske (510), Avstrije (364), Švice (141), Španije, Italije, Srbije itd.

V tem času smo objavili skoraj 650 prispevkov. Poprečen prispevek je vseboval 635 besed.

Vseh ogledov je bilo 71.000, obiskalo pa nas j skupaj 36.000 obiskovalcev. 4000 na mesec. Ni slabo, kaj? (Vsak, ki pride na stran ptujcani.si, prebere torej v poprečju skoraj dva prispevka.)

Najbolj obiskani dan je četrtek. (Predvidevam, da vem, zakaj.) Kar 20 % vseh obiskov dobimo med ptujcani.si ob četrtekih. (Mogoče bi potrebovali rubriko: četrtkovo jutro dialogičnih dialogov.)

Najbolj gledana ura dneva je deveta dopoldne. Najbrž takrat po jutranji kavici odpremo okna in … zajadramo tudi med Ptujčane. (Eto, pa objavim tudi ta članek malo pred deveto …)

In mogoče še en zanimiv podatek, ki me je popolnoma presenetil: poprečno se na strani zgodi sprememba vsakih 30 minut! (Tu je všeta vsaka sprememba vsebine, poseg v administracijo, deljenje vsebine …)

In kateri članki so bili v devetih mesecih najbolj brani?

  1. Srečko Šorli, kmet, ki … – 1387 krat prebran članek!
  2. Tadej, glasbenik, zaposlen v Kamri – 1261 branj
  3. Dragica Šilak – 1116 branj
  4. Boštjan Šeruga, toliko pohval dijakov … – 1036 branj
  5. Franc Mlakar – 869 branj

No, in kaj ima zdaj ta statatistika skupnega s porodom?

Tole:

Poleti so me z MO Ptuj prijazno povabili, če želim oddti ponudbo za celovito prenovo spletne strani MO Ptuj. (Večkrat sem namreč javno pisal, da je tehnčno, oblikovno in predvsem funkcionalno zastarela in predvsem: ne omogoča dialoga z občani. Pa bi ga lahko.)
No, in sem sestavil skupino (računalnikar, spletni oblikovalec, jaz) in smo oddali ponudbo.

Pri celoviti prenovi smo ponudili tudi integracijo tiskanega Ptujčana s spletno stranjo http://www.ptujcani.si

Če bomo izbrani in če se bo MOP odločila za takšno integracijo, se bodo torej Ptujcani.si rodili kot to, kar smo napisali v podnaslovu strani: spletišče po meri Občine in občanov.
Takrat bo narejen ključni korak za dialog in dvosmerno komuniciranje: od ljudi do izvoljenih in od izvoljenih do ljudi.
Krog bo sklenjen.

70 % tistih, ki so izpolnili mini anketo v desni pasici, pravi: Ptujcani.si naj pridejo pod upravljanje MOP. To je to. Če bi kdo naredil resno anketo, forsiral vprašanje na omrežjih, bi verjetno bil rezultat podoben, le anketo bi izpolnilo več ljudi.

Pa končam še z eno mislijo o dialogu:

Dialog je zamejen, če se informacije zadržujejo ali se širijo napačne informacije.
Prav tako je zamejen, če se strankam, ki bi jih predlagane norme prizadele, onemogoči sodelovanje ali zastopanje v dialogu.

Robyn Eckrsley: Zelena džrava; Premišljanje demokracije in suverenosti


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Samo občan

Menim, da je za lokalno skupnost dobro, če je lahko 30.000 občanov v stalnem dialogu s 30-imi izovljenimi in zaposlenimi na občini. Zato pomagam graditi platformo Ptujčan/i.

%d bloggers like this: