Spoštovani gospod Matic Primic,

pišem vam s Ptuja.
Pozimi sem vas poslušal na javnem “zboru” na temo P.P. – participatorni proračun. (Mu rečeva v nadaljenvanju zaradi lažje izgovorjave: soudeležbeni proračun?) In po tem napisal tudi svje razmišljanje.

Na omenjenem druženju se je videlo, da ste glede te teme res kompetentni. Da poznate tamatiko od znotraj. Da imate izkušnje pri vpeljavi in izpeljavi soudeležbenega proračuna. In sami ste menili, da je čas, da se soudeležbeni proračun vpelje tudi na Ptuju.

In res: slišati je bilo, da si Ptuj takega proračuna želi, da ga bo vpeljal.

Vsi tam prisotni smo se nekako strinajali, da boste vi tisti, ki boste to zadevo za zainteresirane občane vodili naprej; to se je čutilo: največ veste o tem, mi pa ne bi zgubljali časa in odkrivali tople vode. Občutek sem imel, da smo vam to “funkcijo” zaupali in občani in tudi prisotni mestni politiki.

Razumel sem, da se bodo stvari skozi leto 2020 pripravile in da bomo leta 2021 občani že lahko soudeleženi v nekem malem znesku pri oblikovanju proračuna.

Gospod Primic, nam prosim lahko malo poveste, kje se trenutno nahaja ptujski soudeležbeni proračun?
Kaj se dogaja?
Koliko sestankov je že bilo na to temo? Kje se nahaja zadeva?
Kako se bomo občani udeležili delitve proračuna? Spletno (zgled npr. MO Koper)? Kako drugače? (“Peš?”)
Že jeseni letos?

Še vedno sem navdušen nad tem, da ste se odzvali vabilu, prišli in povedali, da ste pripravljeni v to zagrizti tudi na Ptuju.
Vesel, ker se bo premaknilo s točke nič.
In upajoč, da bomo občani soudeleženi vsako leto z večjim dostotku deljenja skupnega proračuna.

Hvala vam za odgovor, gospod Primic, in lep pozdrav s Ptuja,

Samo občan

In še pojasnilo: pišem vam prek strani ptujcani.si tudi z naslednjim namenom:
Še je poletje, še so počitnice in prav zanima me, koliko dni bo moja pošta potrebovala, da vas doseže.
Ni vrag, da ne bi nek moj prijatelj, ki pozna nekega vašega prijatelja, delil to pismo in potem nekdo spet dalje in bi tako konec koncev prišlo do vas. (Mi boste prosim povedali, katerega datuma vas bo moja pošta dosegla? Hvala.)
((Najenostavneje bo, če odgovor napišete kar spodaj v komentar. Lahko mi ga pa pošljete po mailu, pa bom ga nato jaz objavil.))


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Samo občan

Menim, da je za lokalno skupnost dobro, če je lahko 30.000 občanov v stalnem dialogu s 30-imi izovljenimi in zaposlenimi na občini. Zato pomagam graditi platformo Ptujčan/i.

%d bloggers like this: