… prirediteljem letošnje ptujske noči

Je pač tako, kot je.
Ptujsko noč so letos zaradi korone pripravili ptujski gostinci (prejšnja leta tradicionalno Občina).

Naredil sem krog po mestu, ker sem bil radoveden.

In lahko samo čestitam!
Mesto je bilo znotraj “štirih vrat srednjeveškega mesta” spremenjeno v eno samo veliko gostišče.
Mizice, svečke – dodatne mizice pravzaprav-, prti, mladine ogromno, marsikje prijetna glasba …
Ponudba za oči in ušesa in brbončice.

Sem pa (znova) “dol padel” nad prizoriščem: Sončni park. Džezi muzika. Prekrasen ambient. Drevesa, grmički, klopce, obzidje samostana, pod nami Gospodje Ptujski … nad nami zvezde, ob nas Drava. Dobra muzika.
Srečal sem cimra s faksa (iz študenta na Ilirski), zdaj dohtarja, zdaj Mariborčana, ki ima rad džez in je se znal marsikdaj podati tudi na dolgo pot za takšnim doživetjem, kot ga je dobil tokrat na Ptuju … In mi je že kar povedal, kdaj naslednjič pride sem …, kdo bo igral …

No, planke ob tržnici mi niso bile najbolj všeč, to že moram reči. A razumem prireditelje in njihov namen. (Poučno. Hvala za lekcijo, v bistvu.)

Letos ni bilo hrupno, dalo se je pogovarjati.
Zdi se mi, da letos ni bilo pohc… (v ulici, kjer na to običajno opozarja Branka. No, res pa je, da nisem šel tam mimo zgodaj zjutraj. Sem pa šel zjutraj mimo Sončnega praka – in skoraj vse je bilo v celoti lepo pospravljeno; kot da večer pred tem ne bi bilo ničesar. Bravo!)

(Tudi) letošnja izvedba ptusjke noči mi je bila prav všeč. Hvala in bravo organizatorjem. (Ne želim/o si več korone, jasno, takšnih prijetnih dogodov pa še več! Še posebej v Sončnem parku, ki je resnično biser-prizorišče.)

Namig: mogoče bi kdaj kak prihodnji prireditelj poskusil obrniti – oder zgoraj, gledalci spodaj? Morda bi se nad prizoriščem pokazal čudovit ptujski grad … Ne vem, za probati bi kdaj bilo, si mislim.)

Kdo je že trdil, da se ptujski turistično-gostinski delavci ne znajo  “zmenit”  in sodelovati?


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Samo občan

Menim, da je za lokalno skupnost dobro, če je lahko 30.000 občanov v stalnem dialogu s 30-imi izovljenimi in zaposlenimi na občini. Zato pomagam graditi platformo Ptujčan/i.

%d bloggers like this: