Prvi ptujski “DRIVE-IN KINO”, 3./4.7.2020

V petek, 3., in soboto, 4. julija na parkirišču Šolskega centra Ptuj na Vičavi (bivša vojašnica)

PREDPRODAJA VSTOPNIC ŽE POTEKA!

FILMSKI PROGRAM

* Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

SPREMLJEVALNO DOGAJANJE

Oba večera nam bo popestrila tematska gostinska ponudba Kavarne Bodi s strežbo hrane in pijače na kotalkah.

V petek si boste lahko oči napasli tudi na rockabilly kostumih, frizurah, scenografiji in avtomobilih iz obdobja, ki ga prikazuje film, ušesa pa ob živi glasbi skupine Joe & the Rhytm Boys. Na voljo bo brezplačno fotografiranje v foto kotičku s starodobnikom, celotno dogajanje pa bo v svoje objektive lovil tudi foto mojster Albin Bezjak, zato predlagamo, da pridete urejeni v tem stilu. Stilsko ureditev pričeske za ta posebni večer bo mogoče osvojiti tudi v nagradni igri, več informacij sledi.

VSTOPNICE

Dovoljen je samo vstop z osebnim avtomobilom. Zaradi zagotavljanja dobre vidljivosti platna so dovoljena le vozila višine do 2 metra.

  • cena v predprodaji: 15 EUR na avtomobil (ne glede na to, koliko oseb je v avtu)
  • cena na dan prireditve: 20 EUR na avtomobil (ne glede na to, koliko oseb je v avtu)

Toplo priporočamo nakup v predprodaji, da se izognemo gneči na uvozu. PREDPRODAJA VSTOPNIC ŽE POTEKA! Kupiti jih je mogoče prek spleta ali pa pri blagajni Mestnega kina Ptuj (v času obratovanja blagajne). Kapaciteta prizorišča je 96 avtomobilov, zato je število vstopnic omejeno.

Prek spleta kupljenih vstopnic vam ni treba natisniti, lahko jih pokažete kar s telefona.

PRAKTIČNI NAPOTKI

Prizorišče bo odprto od 20. ure naprej. Priporočamo, da pridete čim prej, si s tem zagotovite čim boljšo pozicijo, v miru sparkirate, kaj spijete in pojeste ter uživate v posebnem vzdušju in spremljevalnem dogajanju. Projekcija filma se bo začela, ko se dovolj stemni, to je približno ob 21.30.

Zvok iz filma se bo predvajal prek radijskih sprejemnikov v avtomobilih, drugega ozvočenja ne bo. Potrebujete torej avto z avtoradiem, ki ga boste nastavili na frekvenco 106,1 MHz. Ob vstopu boste dobili letak z natančnimi navodili. Če avtoradia nimate ali si ga ne želite imeti tako dolgo prižganega, predlagamo, da si na telefon naložite katero izmed aplikacijo za predvajanje radijskih valov.

Prosimo, da med filmsko projekcijo ugasnete luči avtomobila. Če se v vašem avtomobilu luči zaradi prižganega avtoradia ne da ugasniti, vas bomo prosili, da jih zakrijete s pregrinjalom.

Vljudno prosimo, da odpadkov ne mečete na tla.

Avto boste lahko s prizorišča odpeljali šele po koncu filmske projekcije. Med dogodkom ne bo mogoče zapustiti prizorišča z avtomobilom.

Organizator prireditve ne prevzema odgovornosti za morebitno škodo na avtomobilih.

V primeru dežja filmska projekcija vseeno bo, saj bomo sedeli na suhem v avtomobilih, bo pa okrnjeno spremljevalno dogajanje. Če bo že vnaprej napovedano neurje, bo dogodek odpovedan, denar od kupljenih vstopnic pa vam bomo vrnili.

ZEMLJEVID

Z Vičave zavijete na ozemlje bivše vojašnice, nato vas bodo redarji usmerjali do prizorišča.

RAZPOREDITEV NA PARKIRIŠČU

Avtomobile bomo razporejali po vrsti, drugega za drugim, kot bodo prihajali na prizorišče. Pri tem bomo večje avtomobile razporejali na zadnji, manjše pa na sprednji del prizorišča.

PODPORNIKI

Dogodek je del projekta Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds. Projekt sofinancira Evropska unija.

Podporniki dogodka so Šolski center PtujZgodovinski arhiv na PtujuJavne službe Ptuj in Elektro Maribor – območna enota Ptuj.

Pokrovitelj dogodka je Toyota – AH Furman Ptuj.KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: