Odkrivamo Ptuj: Vodenje na ladjici Čigra, 1.7.2020

Vabljeni na naslednje brezplačno vodenje na turistični ladjici Čigra. V sklopu vodenih ogledov Odkrivamo Ptuj bomo tokrat naše mesto spoznavali z rečne perspektive.

Reka Drava, ki po prečkanju avstrijsko-slovenske meje kmalu priteče tudi na Ptuj, je že od nekdaj neločljivo povezana z zakladnico tisočletij. Konec 70. let 20. stoletja je nastalo še največje stalno jezero na Slovenskem – Ptujsko jezero. Gre za izjemno pomemben naravni rezervat, saj na področju jezera in ob njem živi več kot 230 vrst različnih ptic. Pobližje se bomo torej seznanili tako s kulturno, kot tudi z naravno dediščino v neposredni bližini našega mesta.


Sreda, 01. julij 2020 ob 17:00–18:00

Dravska ulica 9, Ptu

Vidimo se v sredo, 1.7.2020 ob 17:00 na plavajočem pomolu pred Gostilno Ribič. Voden ogled je brezplačen in bo potekal v slovenskem jeziku. V primeru slabega vremena (dež ali neurje) voden ogled odpade. Za udeležbo na ogledu so potrebne prijave na elektronski naslov: info@visitptuj.eu (število oseb na ladjici je omejeno, zato ob prijavi obvezno imensko navedite udeležence).

Povezava do dogodka na FB: https://www.facebook.com/events/904568403343233/

Vabljeni!


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: