Praznik glasbe na Ptuju (Tržnica Ptuj in Kavarna Bodi), 21.6.2020

21. junija, na prvi poletni dan, praznuje glasba! Iniciativi Fête de la Musique se letos pridružujejo novi akterji. Igralo, pelo in plesalo se bo v kar devetih slovenskih mestih, med drugimi tudi na Ptuju v soorganizaciji Slovenskega glasbeno informacijskega društva in lokalnega društva Kreativno društvo Objemko.

nedelja 21.6.2020 ob 14:00–21:00
Tržnica Ptuj, Slomškova ulica, 2250 Ptuj

Fête de la Musique je nastal leta 1982 v Franciji na pobudo takratnega ministra za kulturo Jacka Langa. Na podlagi spoznanja, da toliko francoske mladine obiskuje glasbene šole in muzicira, so 21. junij določili kot dan glasbe, ko se glasba predstavlja povsod in vsakomur. Vest je hitro zaobšla svet in danes se 21. junij kot svetovni dan glasbe praznuje v več kot 700 mestih iz več kot 120 držav celega sveta. Glasbeniki so dobrodošli na ulicah, trgih, parkih, balkonih in mostovih ter številnih drugih, za glasbo manj običajnih prizoriščih. Vse z namenom, da mimoidoče presenetijo, jim polepšajo dan ter opozorijo na bogato glasbeno življenje, ki ga mesto premore.

Nastopajoči na tržnici Ptuj od 14:00- 19:00:
@Шаламун – Šalamun , Maja Butolen Zorko , Primož Vidovič, Muzikačaka Muzikačaka, Grageraudio, Lina Malinger, AR’n’BI
IRONIC, BROTHERHOOD

S prostorom pomagali Zavod za turizem Ptuj in Javne službe.Hvala.

Nastopajoči pri Kavarna Bodi od 17:00 – 21:00
@Dj Rosso
DJ Mean Dean


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: