­čôîZahvala za udele┼żbo na ─Źistilni akciji­čôî

V ─Źistilni akciji na celotnem obmo─Źju Mestne ob─Źine Ptuj je sodelovalo pribli┼żno 250 do 300 prostovoljcev iz dru┼ítev, dru┼żin, klubov, politi─Źnih strank in drugih organizacij, zavodov, podjetij. Udele┼żenci so ─Źistili odpadke na javnih povr┼íinah, ob cestah, parkih, zelenicah, bre┼żinah vodotokov, v okolici stanovanjskih naselij.

Na ─Źistilni akciji smo zbrali┬á2´ŞĆÔâú.4´ŞĆÔâú4´ŞĆÔâú0´ŞĆÔâú┬ákg me┼íanih komunalnih odpadkov in┬á2´ŞĆÔâú.0´ŞĆÔâú8´ŞĆÔâú0´ŞĆÔâú┬ákg kosovnih odpadkov.┬á­čÜŤZa odvoz le-teh so poskrbele Javne slu┼żbe Ptuj d.o.o. Za primerjavo – v letu poprej je 500 prostovoljcev zbralo 2.540 kg me┼íanih komunalnih odpadkov in 5.800 kg kosovnih odpadkov.

ÔŁŚ´ŞĆV okviru akcije smo ugotovili, da je trenutno najbolj problemati─Źno odmetavanje odpadkov iz avtomobilov v varovalne pasove ob─Źinskih in dr┼żavnih cest ter odlaganje odpadkov na zbiralnice lo─Źenih frakcij, ki so namenjene za zbiranje ┬╗odpadne embala┼że iz stekla┬ź.

Zahvala vsem sodelujo─Źim, da smo s skupnimi mo─Źmi doprinesli kamen─Źek v mozaik prizadevanj po bolj ─Źistem in lep┼íem okolju.­čîŹ

  • Vir: FB stran mestne ob─Źine Ptuj
  • Fotografije: FB razli─Źni avtorji iz dru┼ítev ali posamezniki

KOMETIRAJTE IN ┼áIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. ─Źlenu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovra┼ítva, nasilja ali nestrpnosti. Uredni┼ítvo si pridr┼żuje pravico do izbrisa komentarjev, ki ┼żalijo, javno spodbujajo sovra┼ítvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, ogla┼íujejo, na kakr┼íenkoli na─Źin kr┼íijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kr┼íijo splo┼íne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: