… Mariji Hernja Masten, upravljacem tržnice, JS, in soavtorjem za …

… razstavo nad prenovljeno tržnico.

Nad prenovljeno tržnico so postavili panoje. Na njiih je avtorica razstave Marija Hernja Masten (skupaj z drugimi avtorji) postavila na ogled okruške iz ptujske zgodovine.

S fotografijami in besedili (v slovenskem in angleškem jeziku) so predstavljeni podatki, zemljevidi, zgodovinska dejstva, dogodki, zanimivosti, običaji, ljujde …

Stvari je ravno prav, ne preveč in ne premalo. Črki dovolj in toliko, da dajo prostor slikovnemu gradivu.

V bistvu gre za nekakšno “powerpoint predstavitev v prostoru”. Ali pa “diapozitivi” s pripadajočim besedilom. Obiskovalec-turist bo videl in zvedel marsikaj zanimivega in po videnem bo morda hotel vedeti še več.

Lepo premišljeno in izbrano gradivo je prava obogatitev prenovljenega prostora!
Čestitke torej vsem vpletenim:

Nisem ravno nek tehnični tip, a zdi se mi, da so panoji tudi kvalitetno izdelani in da bodo fotografije preživele in prenesle sonce in druge vremenske vplive.

Na kratko: pametno, premišljen, učinkovito in ploskanja vredno!

Res sem vesel.
Ker očitno je nekdo, ki razmišlja, kaj bi se dalo.
Nekdo, ki “naroči ideje” in jih potem prebere, kot se prebira fižol, recimo (evalvira) in nato tudi mojstrsko realizira.

Ta razstava se mi zdi vzorčan formula za marsikatero vprašanje, kako oživiti Ptuj:

  1. imeti moraš ljudi, ki so si sposobni zamisliti nekaj novega – izmišljevalce,
  2. imeti moraš take, ki znajo to izvesti, predstviti, reklamirati … itd. –uresničevalce,
  3. potem pa lahko računaš tudi na – obiskovalce.

Če pogledate tiste kratice s soavtorji: zvkdji, uckpji, pmpji itd. – kaj nam povejo? – Ljudje so znali sodelovati! Skup stopiti in si izmisliti nekaj novega, k čemur so prispevali eni in drugi in tretji. In vsak sam posebej tega ni mogoče ne bi naredil.

Poučno vse skupaj. Tako in drugače.
Me je spodbudilo, da bom v kakšni od naslednjih sred pisal o tem, kaj po mojem mnenju v tej občini v tem času najbolj potrebujemo.


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Samo občan

Menim, da je za lokalno skupnost dobro, če je lahko 30.000 občanov v stalnem dialogu s 30-imi izovljenimi in zaposlenimi na občini. Zato pomagam graditi platformo Ptujčan/i.

%d bloggers like this: