Javni razpis za subvencioniranje obnov fasad in streh v starem mestnem jedru Ptuja za leto 2020

🏡 Predmet javnega razpisa je dodeljevanje proračunskih sredstev za obnovo fasad in streh, ki so v lasti ali solasti fizičnih oseb v starem mestnem jedru Ptuja.

Upravičenci so fizične osebe, ki so
▶️lastniki ali solastniki stanovanj ali ▶️stanovanjskih stavb v starem mestnem jedru Ptuja in
▶️imajo do MO Ptuj vse poravnane obveznosti.
🚫Med upravičence po tem razpisu ne sodijo pravne osebe in samostojni podjetniki posamezniki.

Stavba mora biti razglašena za kulturno dediščino, oz. se nahaja v starem mestnem jedru, kjer je določeno po Odloku o sprejemu prostorskih ureditvenih pogojev za območje P11-C1 Staro mestno jedro Ptuja (Uradni vestnik občin Ormož in Ptuj, št. 38/88). Dela morajo biti opravljena po navodilih Zavoda za varstvo Kulturne dediščine Slovenije. prejemnik sredstev bo obnovil fasado in/ali streho stavbe v celoti.

Najvišji odobren znesek po posameznem upravičencu je lahko največ 4️⃣0️⃣% višine pogodbenih del. Višina pogodbenih del je razvidna iz računa izvedenih del, ki ga upravičenec priloži zahtevku za izplačilu sredstev.

Vloge morajo biti poslane po ✉️pošti priporočeno ali osebno v sprejemno pisarno MO Ptuj.

Prejemniki sredstev bodo o izidu javnega razpisa seznanjeni v roku 30 od odločitve strokovne komisije.

Prejemnik sredstev je dolžan najkasneje do 5.11.2020 Mestni občini Ptuj predložiti zahtevek za izplačilo sredstev.

Razpisni rok se zaključi 7️⃣.7️⃣.2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣.


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.