Vse pogostejši smrad iz kafilerije Perutnine Ptuj

Gorazd Orešek, svetniška skupina Lista ZA Ptuj je v imenu občank in občanov posredoval vprašanje in pobudo št. 626/2.d.: Občanke in občani sprašujejo, ali bo MO Ptuj končno urgirala pri vodstvu Perutnine Ptuj glede vse pogostejšega smradu iz njihovega obrata kafilerije? Zahtevajo, da se ukrepa in da se terja od Perutnine Ptuj upoštevanje standardov varovanja okolja ter redno vzdrževanje vseh filtrirnih naprav.

Odgovor: Občinski inšpektorat Skupne občinske uprave občin v Spodnjem Podravju, nima pristojnosti izvajanja nadzora nad širjenjem smradu iz obrata kafilerije Perutnine Ptuj. Pristojnost nadzora nad samim širjenjem neprijetnih vonjav, ter drugimi zadevami je v pristojnosti Ministrstva za okolje in prostor, Inšpektorata RS za okolje in prostor. Na podlagi tega, je s strani občinskega inšpektorata bilo vaše vprašanje posredovano na inšpektorat RS za okolje in prostor.

Pripravil: občinski inšpektorat, Skupne občinske uprave občin v Spodnjem Podravju


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: