69-20

24

Če je Ildikó mislila, da je bila pustna nedelja vrhunec karnevalskega dogajanja, se je pošteno motila. In motila se je.

To je ugotovila v torek.

Ko je po zajtrku hotela na svoj vsakodnevni sprehod, ni prišla daleč.

Mesto je bilo polno mask.

Vsi uradi so z občinskim odlokom imeli dela prost dan. Takisto šole in državne institucije. Podjetja so po malici nehala z delom; ne bi imelo smisla. Zasebni in javni sektor je praznoval posebni dan – pustni torek, dan pred pepelnico, ko se bo treba zresniti.

Ko je stopila iz Soundcafeja, se je nekje od zgoraj slišal dober, stari rock.

Ni se mogla upreti, da ne bi namesto proti Dravi zavila navzgor proti mestnemu zvoniku.

Pati Tribute Band je nažigal pred Orfeusom. Mnogi so se še spominjali Patija … in Janike, in Capija in mnogih drugih Ptujčanov, ki so imeli tam svoj »štamtiš«.[1]

Patijevi so nažigali. In to kako! Mnogi so se ga nažgali – in to zelo.

[1]Nem.: ‘stalno mizo’

***

Se nadaljuje


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Samo občan

Menim, da je za lokalno skupnost dobro, če je lahko 30.000 občanov v stalnem dialogu s 30-imi izovljenimi in zaposlenimi na občini. Zato pomagam graditi platformo Ptujčan/i.

%d bloggers like this: