Kritika = zastonj svetovanje

Pred dnevi je prijatelj Matjaž Lipuš pokritizaral nek članek na strani Ptujcani.si. Da nekako ne sodi sem in da zmanjšuje verodostojnost strani.

Dal mi je misliti.
In si mislim:

Hvala, Matjaž. V bistvu si me perpričal najmanj v tole:
NISMO uspeli DOVOLJ jasno povedati, kako je mišljena stran Ptujčani.

Takole je mišljena:

Nima klasičnega uredništva.
Oz. VSAK je nekak so-urednik naše strani.
Kot je VSAK občan soupravljalec naše lokalne skupnosti.

Torej ima VSAK občan naslednji dve možnosti:

  1. Pošlje svoj e mail naslov in mu podelimo status “avtor”. Z njo sam, kadarkoli objavi karkoli, v kateremkoli tematskem sklopu. Kot avtor članka boš napisan/a TI.
    Ali:
  2. Na strani desno je obrazec “Objavi svoj članek“. Natipkaš, dodaš fotko in pošlješ. Mi vložimo v administracijo in bo pod “Prejeli smo.”

….

Uredniška politika” se glasi: Je ni; urednika ni. Sva dva “skrbnika” (Darko in Samo), urenik pa je vsak, ki uredi svoje misli in jih javno objavi.

Verodostojnost? Če se ti kak članek zdi ….. (neumen, nepotreben, odveč, neverodostojen) – povej. Mogoče daš avtorju misliti.

Namen vsega skupaj? Dialog. Vzdržati neudobno različnost pogledov, stališč in v idealnem celo profitirati iz teh razlik v korist skupnosti.

Točno tako, kot je Matjaževa kritika bila v bistvu zastonj svetovanje. Jasno je povedala, kaj ni bilo dobro skomunicirano.

Upam, da sem zdaj kaj boljše znal povedati.

Zdravstvujte še naprej!

(foto: Stanislava Vauda)

 


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Samo občan

Menim, da je za lokalno skupnost dobro, če je lahko 30.000 občanov v stalnem dialogu s 30-imi izovljenimi in zaposlenimi na občini. Zato pomagam graditi platformo Ptujčan/i.

%d bloggers like this: