Ukrepi nove slovenske vlade ali kako so me peljali pred strelski vod

Franjo Frančič

Frančič je mladost preživljal v vzgojnem zavodu, kjer se je izučil za galvanizerja. Leta 1979 je v Ljubljani diplomiral na Fakulteti za socialno delo. Po končanem študiju se je od leta 1979 do 1986 preživljal s priložnostnimi deli, nato pa je postal svoboden kulturni delavec. Prejel je veliko nagrad in priznanj. Za roman Domovina, bleda mati (preveden v šest tujih jezikov), ki velja za njegovo najbolj razvpito delo, je leta 1986 prejel nagrado zlata ptica, ki pa jo je odklonil. Leta 1989 je prejel nagrado za poezijo na natečaju tržaške revije Mladika. Zbirka Dobro jutro, Charles Bukowski! pa je bila leta 1989 nagrajena na natečaju za erotično zgodbo, preko 50 nagrad na natečajih v Italiji, Avstriji, Srbiji. 30 njegovih knjig je prevedeno v deset tujih jezikov.
Vir: Wikipedia.

Pandemija in epidemija korona virusa je je davno minila, ukrepi slovenske vlade pa so postali vse bolj fašistični in brutalni. Ker je zmanjkalo bolnikov s korona virusom, smo bili na vrsti kadilci. Vlada je izdala dekret, da je korist zdravja ljudstva vsako kajenje prepovedano na javnih mestih, doma in povsod! Prepoved tobaka in cigaret je bila nemudoma sprejeta! Kršitev zakona se kaznuje s mesecem dni zapora, je pisalo v dekretu, ki je bil predvajan vsake dve uri na slepem očesu televizije. Po mesecu dni se je število kadilcev zmanjšalo za 90%, nekaj hudih pa jih je bilo na ventilatorjih in po zaporih. Nekaj nas, najbolj okorelih se je skrivalo po gozdovih. Nov vladni ukrep je bil, kazen za najbolj hude kadilce od pet, do deset let zapora! V kratkem času, nas je ostala samo še peščica kadilcev, ki smo se uspešno skrivali po odročnih gozdovih Istre pod Slovenci. Za nas je bil sprejel zadnji odlok vlade: kajenje se sankcionira s smrtno kaznijo, strelskim vodom! Ujeli so me kot zadnjega s čikom v ustih. Odpeljali so me na hitro sodišče in obsodili na smrtno kazen s streljanjem! Ob zori me je strelski vod peljal pred zid. Plešasti desetnik Janez me je vprašal:

  • Kaj je vaša zadnja želja?!
  • Ah, kurc, sem odgovoril, enega bi še pokadil!

Puške so bile pripravljene, videl sem jeklene cevi in slišal klic:

  • Streljaj!

Takrat sem se prepoten zbudil. Omotičen sem pil jutranjo kavo in kadil drugo cigareto to jutro. Pogledal sem v časopis in z grozo prebral na veliko napisan naslov članka:

Vlada je za korist ljudstva z novim zakonom prepovedala kajenje na javnim mestih, domovih in povsod! Kršitev zakona se kaznuje z enim letom zapora!


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.