Lažje počakamo, če vemo, kaj nas čaka

Zdaj, v času korona krize: zakaj pravzaprav vsak dan sledimo medijem? – Ker bi radi bi slišali prognozo; odgovor na vprašane: Kako dolgo še? Kdaj bo boljše? Kdaj bo konec?

Lažje čakamo, če slišimo, da rečejo: “Prihodnji teden bo več znanega.” Ali pa: “Po velikonočnih se bo videlo.” Ali: Po prvomajskih bodo znani izsledki analize in takrat bomo sprostili to pa to …”
Lažje čakamo, če imamo upanje.

Verjamem, da na MOP vodijo številne aktivnosti, ki bodo nekoč rezultirale v nekaj boljšega za občane. Pomislite samo na krožiče pri Minoritskem, obvoznico, prenovo spletne strani, participatorni proračun, načrte za Staro steklarsko, Panoramo in še in še.

Kaj če bi po zgledu tega primera občani lahko videli, kaj vse je v teku?

***

Kaj če bi po zgledu zgornjega primera občani lahko videli vse, kar je v teku? Prepričan sem, da bi bili bolj potrpežljivi, bolj tolerantni, z večjim upanjem in veselim pričakovanjem bi celo “navijali”, da bo stvar čim prej uspešno pripeljana do konca.

Klikni in povej: se ti zdi smiseno?

Gospa županja, spoštovane svetnice in svetniki: a ne bi bilo to pregledno in informativno?


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Samo občan

Menim, da je za lokalno skupnost dobro, če je lahko 30.000 občanov v stalnem dialogu s 30-imi izovljenimi in zaposlenimi na občini. Zato pomagam graditi platformo Ptujčan/i.