Veliki pok je iluzija!

Gravitacija in kozmologija – Veliki pok je iluzija

Vesoljni prostor je energija, ki jo lahko opišemo kot poseben plin, ki ima 4 dimenzije. Zvezde in planeti in materija nasploh so pa različne oblike tega plina in imajo 3 dimenzije. To lahko zapišemo z formulo od Einsteina kot: 

V jedrski elektrarni se 3 dimenzionalna (3D) energija v obliki materije pretvarja nazaj v 4 dimenzionalno obliko energije (4) prostora v obliki elektromagnetnega valovanja. Ko se 3D energija pretvarja v 4D energijo se sprosti ogromno energije. In kot stranski produkt dobimo  radioaktivni material, ki ima radioaktivno radiacijo, ki je življenju nevarna še tisoče let. Zato so jedrske elektrarne nevarne in bi jim morali nehati postavljat. Od 440 delujočih na planetu, sta 2 eksplodirali, kar pomeni okoli 0,5 % možnosti, da eksplodira tudi še kakšna. Krško jedrsko je greba v doglednem času zapret, ker če bi šlo kaj narobe, tretjina Slovenije ne bo primerna za življenje. Poleg tega ljudje ne vedo, da v jedrski elektrarni ustvarja elektriko parna turbina. Pri razpadu atomov se sprosti toplotna energija, ki segreva vodo, jo upari in para potem  poganja parne turbine, ki delajo elektriko. Skratka jedrska energija, je ena od neumnosti »razvoja«. Če si pameten, ne delaš energije tako, da ustvarjaš radioaktivni material, ki je aktiven še tisočletja. 

Vsako telo od protona pa do črne luknje zmanjša gostoto tega 4D plina kozmičnega plina (ki se mu reče v kraticah 4DKP – štiri dimenzionalni kozmični plin) točno za količino njegove energije, se pravi mase. To lahko zapišemo kot: 

E je energija kozmičnega plina v obliki elektromagnetnega valovanja; m je masa telesa, Pp je Planckov gostota med galaksijami, Pmin je pa gostota plina v sredini nekega telesa. Se pravi, da vsako telo zmanjša gostoto kozmičnega plina in s tem povzroči, pritisk plina v smeri njegove manjše gostote, se pravi proti danemu telesu. Ta pritisk ustvarja inercialno maso danega telesa, kar pomeni, da neko telo je tam kjer je. Če ga hočemo premakniti, moramo nanj delovati s silo. Ta pritisk ustvarja tudi gravitacijo, ker ko se neko telo pojavi v bližini, ga pritisk tišči proti drugemu telesu. 

pastedGraphic.png

Na sliki zgoraj lahko vidimo, kako kozmični plin tišči skupaj dve telesi. To je gravitacija. Ni delca, ki bi potoval med telesi in jih držal skupaj. Tudi ni Higgsovega bozona, ki naj bi elementarnim delcem dajal maso. »Božji delec« je umetno ustvarjen, traja 10E-23 sekunde in pomeni polom fizike, ki je postala s tem »kvazi« odkritjem matematična filozofija, ki se dokazuje v pospeševalnikih. CERN je najbolj drago igrišče za odrasle na planetu, odkrili pa niso nič resničnega. Vsi tam »odkriti« delci so umetno ustvarjeni in jih v naravi ni. Njihova »odkritja« nikoli ne bodo imela tehnološke aplikacije, ker so lažna, namišljena. Nimajo stika z realnim svetom materije in kozmičnega plima. 

V črnih luknjah je gostota kozmičnega plina zelo redka, kar povzroči, da postanejo atomi nestabilni. Razpadejo nazaj v elementarne delce, ki jih potem črne luknje v središčih galaksij »bruhajo« nazaj v vesoljni prostor v obliki ogromnih curkov. To je material iz katerega zmeraj znova nastajajo zvezde in galaksije.  

pastedGraphic_1.png
Curek elementarnih delcev iz črne luknje v središču galaksije.

Vesolje je večno in ne-ustvarjeno, se samo-ustvarja. Veliki pok je pravljica za otroke, pa še otrokom bolje, je ne pripovedujemo, ker ni resnična. V vsaki pravljici je nekaj resnice, zato so pravljice v poduk. Veliki pok je pa en velik »feler« znanosti, ki se ga znanost drži kot pijanec plota. Ker ko bo padel veliki pok, bo padla tudi cela fizika ciklotronov, in tega si fiziki ne želijo. Ampak resnica je neizbežna in soočenje z njo je temelj napredka.

Formule v tem sestavku so bile objavljene v uglednih revijah kot so na primer »Ukrainian Journal of Physics«, ki je priznan s strani »Europesan Physical Society« in pa tudi v reviji »Scientific Reprots, ki jo izdaja »Nature/Springer«. Za bralca, ki ga tematika vesolja zanima, pa si lahko tudi prebere mojo knjigo »Konec Teorije Velikega poka«. 

Srečko Šorli, 

naravni kmet brez pesticidov in drugih strupov, raziskovalec COBISS 91689


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: