­čôî┬áInformacije V ZVEZI S PREVENTIVNIMI UKREPI PROTI ┼áIRJENJU KORONAVIRUSA­čôî┬á

Na Ptuju je potrjena ena oku┼żba s koronavirusom enega izmed zaposlenih v poslovni stavbi Perutnine Ptuj na Ptuju. Drugih potrjenih oku┼żb v tem trenutku NI!

S 13.3.2020 bodo za zunanje obiskovalce zaprti javni zavodi s podro─Źja kulture (muzej, knji┼żnica, gledali┼í─Źe, galerija).

S 16.3.2020 dr┼żava zapira O┼á in vrtce, zagotovljeno bo varstvo otrok.
V tem trenutku s strani dr┼żave in ministrstev nimamo navodil in informacij kako se bo varstvo izvajalo (dovoljeno ┼ítevilo otrok na skupino, kateri poklici bodo upravi─Źeni do varstva, na kak na─Źin se bo dokazovala nujnost prisotnosti star┼ía na delovnem mestu ipd…), ─Źakamo okro┼żnico dr┼żave. Takoj, ko bodo informacije znane vas bomo s tem seznanili.

MO Ptuj se dogovarja tudi za izvedbo pla─Źljivega varstva za vse, ki ne bodo zajeti v dr┼żavnih navodilih.

Prepovedani so obiski v domih upokojencev in bolnišnicah. Tudi svete maše so po navedbah medijev, do preklica odpovedane.

Mestna ob─Źina Ptuj je za ob─Źane zaenkrat ┼íe odprta. Prosimo, da odlo┼żite vse nenujne obiske in se prednostno poslu┼żujete komunikacije preko telefona ali elektronske po┼íte.

V lekarne pošiljajte zdrave sorodnike.

─îe sumite na oku┼żbo pokli─Źite osebnega/nadomestnega zdravnika, v ─Źasu nedosegljivosti pa zdravstveni dom Ptuj (02)7871691.

Apeliramo na dosledno spoštovanje navodil, podanih na nacionalnem nivoju in odgovorno ravnanje vsakega posameznika.

  • izogibajte se krajev, kjer se zadr┼żuje ve─Źje ┼ítevilo ljudi. Izognite se tudi vsem ne nujnim potovanjem.
  • Dru┼ítvom in klubom, ki ┼íe na─Źrtujejo ob─Źne zbore in prireditve, se priporo─Źa, da jih odpovejo oz. prestavijo na kasnej┼íi datum.

KOMETIRAJTE IN ┼áIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. ─Źlenu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovra┼ítva, nasilja ali nestrpnosti. Uredni┼ítvo si pridr┼żuje pravico do izbrisa komentarjev, ki ┼żalijo, javno spodbujajo sovra┼ítvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, ogla┼íujejo, na kakr┼íenkoli na─Źin kr┼íijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kr┼íijo splo┼íne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: