Iščem bedaka za epeka

Nedavno mi je nekdo rekel: “Samo, ti si bedak.”
Zakaj?

“Ker ponujaš nekaj, za kar te nihče ni vprašal.”

Bedak iščem torej še enega bedaka, ki bi se mi pridružil. Pri še eni “bedariji”, še eni ponudbi najstarejšemu slovenskemu mestu.

Takole: Imam zamisel za osrednje dogajališče za leto, ko bo Ptuj EPK2025.

Zadevo bi rad predstavil soobčanom. Na tem spletišču.

In ker slika pove več kot tisoč besed, iščem nekoga, ki bi zvizualiziral, kar mi hodi po glavi.

Iščem nekoga, ki zna risati kakor znajo arhitekti – projektanti. Lahko na roko 😉 na papir, lahko na računalnik.
Mogoče še koga, ki je dober/a v fotošopu?
Mogoče kdo računalniško izrisano pretvori na koncu še v 3 D prikaz?

Iščem torej so-bedaka – ali pa ekipo so-bedakov.

Zakaj moraš biti za sodelovanje z mano bedak?

Nekaj razlogov je:

  1. Okolju, kjer živim, ne ponujam česa prvič. Sem že kdaj kaj in največkrat je pristalo v košu. Zakaj bi bilo sedaj drugače? – Na to ti ne znam odgovoriti.
  2. Še zmeraj, ko sem kaj ponudil, se je našel kdo, ki je znal predvsem pljuvati po tem (še raje po meni, ker med ad personam in ad rem kajpak ne razlikujemo). Ali pa je videl v predlogu komplet komplot, zaroto, potencialni napad na “tekovine kaj pa vem česa že”. Ergo tudi tokrat računam s tem. Mene sicer to že dolgo ne moti, povem pa tebi, ker se mi zdi pošteno, da veš, s čim morda lahko računaš. Da boš dobil “kaj fkraj, nič krif nič dužen” kot rečemo na Ptujskem. (Prevod v slovnščino: Pravim, da bo, če bo, padlo tudi kaj po tebi. Morda boš prostovoljec, ki te izkoriščam ali še kaj bolj tragedičnega.)
  3. Za svoje delo ne boš boš dobil/a niti evra. OK: po kafičih, kjer se bova dobivala, bom dal za kak kafe in ko bo likof, za liter vina & liter radenske. Ti boš imel z vsem tem delo, strošek prihajanja na Ptuj (če nisi s Ptuja), pa še za kako kavo boš kdaj dal tudi ti.

Skratka: čakajo te: delo pro bono (»zapstojn« ali “džabe”), stroški in sodelovanje v kreativni diadi ali celo skupinici bedakov.

Še zmeraj razmišljaš, da bi sodeloval pri vizualizaciji ideje?

Ideja je v resnici pre: drzna, predrzna, velikopotezna in ima lahko (ugodne) posledice za Ptuj in okolico. Ne šele leta 2025, v bistvu bi jih imela že “jutri”.

Super, če si bedak in me poiščeš!

Moj e-naslov je: samo.stelec@gmail.com. Ali FB mesendžer. (Samo M. Strelec, rumena pika.)
Kar oglasi se.
Če boš pa poslal analogno pisemce, pa ne pozabi pripisati oznake: »BeBeBeBeBeBe”: brez bedakov bi bilo bolj bedno.«


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Samo občan

Menim, da je za lokalno skupnost dobro, če je lahko 30.000 občanov v stalnem dialogu s 30-imi izovljenimi in zaposlenimi na občini. Zato pomagam graditi platformo Ptujčan/i.

%d bloggers like this: