Rekonstrukcija ceste v Novi vasi

Mario Hlušička je posredoval pobudo št. 599/14: Čakamo na popolno rekonstrukcijo ceste v Novi vasi. A tamkajšnji prebivalci nemudoma potrebujejo vsaj to, da se napravijo trije prehodi za pešce. Gre za prehode za pešce na šolski poti, torej v neposredni bližini treh avtobusnih postaj, kjer šolski avtobus pobira in odlaga otroke. Otroci so ob pomanjkanju dovolj široke bankine še dodatno izpostavljeni nevarnosti, ko morajo prečkati cesto na neoznačenih mestih. Mestna občina naj nemudoma pozove upravljavca ceste, da takoj ustrezno označi vse tri prehode za pešce.

Odgovor: Na Direkcijo RS za infrastrukturo smo že večkrat posredovali pobude za označitev začasnih prehodov na državnih cestah ob šolskih poteh zaradi varnosti najšibkejših udeležencev v prometu. Pobude so bile posredovane za označitev prehodov tako na državni cesti R3 712/1331 (Cesta 8. avgusta) kot R1 229/1286 (Nova vas pri Ptuju). DRSI je vse pobude za označitev zavrnila, ker je označevanje prehodov za pešce na državnih cestah možno le v kombinaciji z ustrezno infrastrukturo v smislu ustreznih površin za pešce, cestne razsvetljave in ostale prometne signalizacije in opreme, ki zagotavlja ustrezen nivo prometne varnosti vsem uporabnikom. Označitev prehodov samo z izvedbo prometne signalizacije na odsekih državnih cest ni možna.

Pripravil: Tadej Zorec


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: