Kdaj se bo začel izvajati participativni proračun v MO Ptuj

Mario Hlušička, svetniška skupina Levica, je posredoval vprašanje št. 597/14: Kdaj se bo začel izvajati participativni proračun v MO Ptuj in v kakšni obliki oziroma stopnjah (fazah) bo potekal? Glede na začetek razprave je očitno, da občina neko vizijo o tem že ima, zato njega in občane zanima ta vizija.

Odgovor: V zvezi z navedenim vprašanjem smo izvedli prvo javno tribuno, na kateri smo predstavili, kaj PP sploh je in kakšni so možni načini izvedbe. Ker k temu pristopamo z vso resnostjo, smo imenovali tudi delovno skupino za participatorni proračun za proračunsko leto 2021, ki bo koordinirala potek uveljavitve participatornega proračuna ter obravnavala v nadalje tudi prispele predloge s strani občanov.

Pripravila: Tamara Gajski


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: