BALKAN FEVER, 25.7.2020

Sobota, 25. julij 2020 ob 21:00–22:30
Minoritski samostan sv. Petra in Pavla, Minoritski trg 1, 2250 Ptuj


Vstopnice:
🔸 15 EUR (EARLY BIRD do 15.2.2020)
Le na prodajnih mestih EVENTIM. 👇
https://www.eventim.si/si/vstopnice/balkan-fever-stefanovski-tadic-spassov-ptuj-minoritski-samostan-545875/event.html
🔸 18 EUR


BALKAN FEVER
Vlatko Stefanovski (MAK), Miroslav Tadić (SRB), Theodosii Spassov (BUL)

BALKAN FEVER je sodelovanje treh glasbenih virtuozov svetovnega slovesa. Makedonski kitarist Vlatko Stefanovski, srbski kitarist Miroslav Tadić in bolgarski kavalist Theodosii Spassov bodo 26. julija na dvorišču Minoristkega samostana na Ptuju predstavili glasbeno bogastvo Balkana. S privlačno glasbeno mešanico, ki prepleta elemente jazza, rocka, klasične in ljudske glasbe, so že nastopali na nekaterih prestižnih svetovnih odrih, med drugim v Royal Albert Hall v Londonu, Musikverein na Dunaju in na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Miroslav Tadić je učitelj kitare na California Institute of the Arts v Los Angelesu, ki svoj čas izven predavalnic preživlja na koncertnih odrih. Zanj je značilno, da se loti različnih glasbenih sodelovanj, ki odkrivajo nove razsežnosti glasbe tega jugozahodnega dela Evrope. Vlatko Stefanovski je postal velika jugoslovanska rokovska zvezda v zasedbi Leb i sol, skupini, ki je že pred nekaj desetletji vizionarsko prepleta rock, jazz in ljudsko glasbo.

Na albumih Treta majka (2004) ter Live in Zagreb ‎se je Tadiću in Stefanovskemu pridružil še Theodosii Spassov, priznan bolgarski kavalist. Ker je glasba teh izvrstnih glasbenikov najbolj atraktivna v živih izvedbah, so najraje izdajali albume z živimi posnetki, kjer si vzamejo več svobode in interpretacijo prilagodijo trenutnim občutjem.


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: