Zavedam se …

Zavedam se, da kot mestni svetnik nimam moči zadovoljiti vseh potreb, zamahniti s čudežno palčko in pričarati denarja, ki bi ga še kako potrebovali za ceste, kanalizacijo, šport, kulturo, zdravstvo, socialo, gospodarstvo …

Sam sebi sem največji kritik, čeprav se to trudijo biti tudi drugi.

Raje kot pesniške floskule in politikantske besede o tem, kako edini ne podpiram dviga cen, ki seveda res ni pravičen, ali pa kako se edini zavedam ekonomske stiske starejših in kritiziram vse in vsakogar, ki se pojavi v našem mestu, se skupaj s člani in simpatizerji društva Ptuj je naš trudim, da ljudem prenesem pozitiven in optimističen pogled, kako lahko le s spremembo svoje miselnosti, z nasmehom, z malenkostmi, kot so zeleno okolje, okrasitvijo peš mostu, cvetličnimi koriti, sprehodom skozi staro mestno jedro, posredovano idejo o nadgradnji katerega izmed projektov in festivalov, ki jih imamo ogromno, nasmehom in pozdravom sokrajana .. spremenimo naše mesto in ga naredimo bolj prijaznega za nas same, kar bo vanj posledično privabilo tudi vse druge.

Čas je, da vsi skupaj odrastemo v sistemu demokracije in si nalijemo čistega vina, ter priznamo, da morda včasih želimo preveč, ali pa zahtevamo nemogoče v kratkem času, se ustavimo in začnemo živeti s tem, kar nam je dano v tem trenutku, ter te danosti poskušamo nadgraditi z majhnimi, skromnimi, a morda za današnji način razmišljanja nepomembnimi stvarmi, saj so le te malenkosti lahko veliko večje, kot si danes mislimo.

Verjetno se bomo morali čemu tudi odpovedati, ter tako razjasniti obzorja, da bo v naše mesto spet lahko posijalo sonce.


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: