Čuš&mi dvignili letvico malo više

Ploskam poročilu, ki ga je mestnosvetniška skupina  “Čuš & mi” objavila v FB skupini Ptuj je naš in nam ga hkrati poslala, da ga objavimo na straneh spletišča  ptujcani.si.


Zakaj ploskam?
  1. To je dokaz zavedanja tega, kar non-stop trdim: izvoljeni ne morejo delati po volji, če so z njimi v stiku le pred volitvami. Takat so kasl’ci polni. Zgodilo se je prvič – vsaj kar sam pomnim, – da je kakšna občinska svetniška opcija dala v kasl’c tudi kaj izven konteksta volitev.
  2. Tako lahko volivci vidimo in zvemo, kaj konkretno so “Čuševi” izvoljenci naredili in kaj konkretno še nemarevajo storiti; lahko primerjamo njihove napovedi z njihovim početjem, lahko smo z njihovim delom zadovoljni, lahko pa kritični ali indiferentni.
Plosk, plosk, Andrej &co!

Dvignili ste letvico lokalne samouprave spet malo više. Drugi vam bodo morali slediti, slej ko prej, tako ali drugače. In to bo dobro in prav bo tako.

***

Predstavljajmo si, Ptujčani:

kako bi bilo, če bi nam vse opcije, zastopane v MS, lepo redno, sproti poročale: kaj jim je uspelo in kaj še mislijo narediti.

Si pa mislim takole: Očitno so “Čuš & mi” ocenili, da tiskani Ptujčan ni dovolj, da povedo ljudem vse, kar jim želijo sporočiti. Da je limitiran (vsaj s stranmi), da imajo vsak mesec vsega 700 znakov s presledki, kjer lahko liste in stranke sporočajo svojim volivev. In zato so potegnili logično potezo in izdali svoj letak sami.

(Če se vam ljubi: odprite si v wordu štetje besed in poskusite povedati kaj tehtnega s 700 znaki s presledki vred. Ne da se; vam povem. Toliko prostora imajo svetniške opicje vsak mesec, da “poročajo” svojim volivcem.
Aja, mogoče pa se lahko s temi 700 znaki natrenirate v smislu pisanja kratkih reklamnih sporočil. Ampak pri tem, kaj nam imajo povedati svetniške skupine, najbrž ne gre za reklamo, kajne?)

Seveda smo skupni “Čuš & mi” na spletišču ptujcani.si z veseljem objavil njihov letak in ga uvrstili v rubriko “lokalna samouprava”.
Konec koncev – oz. začetek začetkov – je na njihovem seznamu brezpapirno poslovanje in digitalizacija na drugem mestu – torej: letak na papirju sploh ni več potreben.

Točno za to smo namreč (med drugim) šli delat to spletišče: Da lahko v prihodnje, “Čuš&mi” in vsi ostali, izvoljeni v Mestnem svetu, svojim občanom sporočijo, kar jim imajo povedati. Z veseljem bomo objavili vse, kar bodo imeli povedati volivcevm.
Ne bo omejeno: ne količinsko, ne bo treba plačati pošti za znamke, ne tiska, pa še ekološko se bomo obnašali in po nepotrebnem ne trošili papirja.

Seveda:  če svetniki mislijo, da imajo predvsem bralce, ki želijo papir, naj papir pošiljajo še naprej. Ne govorim proti papirju, sem pa za to, da je tiskani Ptujčan “optional” – kdor ga želi, naj si ga pač naročil. Ostali ga bomo z veseljem prebrali on line. Kakšni tudi kaj komentirali.

===

Na včerajšnji seji MS je svetnik Alen Iljevec podal pobudo, da ptujcani.si postanejo sestavni del spletne strani MOP. Zato, da bodo vsebine, ki nam jih pirpravlja MOP, spletne in dialoške.
Logotip liste Ptuj je naš bomo v tistem hipi seveda sneli iz naslovnice spletišča in vsa stvar bo postala to, kar piše v podnaslovu: po meri Občin in občanov.


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Samo občan

Menim, da je za lokalno skupnost dobro, če je lahko 30.000 občanov v stalnem dialogu s 30-imi izovljenimi in zaposlenimi na občini. Zato pomagam graditi platformo Ptujčan/i.

%d bloggers like this: