Prevzem spletne strani – ptujcani.si

Alen Iljevec,  svetniška skupina Lista Ptuj je naš, mestni občini Ptuj predlaga, da prevzame spletno stran ptujcani.si oz. jo vključi v prenovo spletne strani Mestne občine Ptuj.

Obrazložitev pobude:
Spletna stran  ptujcani.si je narejena na spletni platformi WordPress, katere letni strošek znaša 540 EUR. Domena ptujcani.si je stala 7,80 EUR, nekateri vtičniki v skupni vrednosti pa še dodatnih 150 EUR, skupaj torej niti 700 EUR. Spletna stran letno stane manj kot 700 EUR. Uporaba platforme je zelo enostavna, omogoča poljubno oblikovanje menijev, vsebinskih sklopov, oblikovanj in funkcionalnosti po želji upravljalca strani. WordPress omogoča nadgradnje, spremembe, integracije, komunikacije, povezave na družabna omrežja itd. Omogoča tudi vključitev vsebin sedaj tiskanega medija Ptujčan. Na tej platformi teče velika večina spletnih strani v Sloveniji (medijev, organizacij, podjetij, šol, trgovin …) in skoraj 35 % vseh spletnih strani na svetu. Prav zato jo podjetje WordPress stalno razvija in je za uporabnika tehnološko torej vedno up-to-date.

Ptuj je naš, je spletno stran ptujcani.si naredil z namenom, da se jo integrira v uradno spletno stran MOP (www.ptuj.si). Obenem seveda predlagamo, da tudi MOP ob prenovi svoje spletne strani gre na predlagano platformo, ter tako prihrani kar nekaj proračunskega denarja.


Alen Iljevec je posredoval pobudo št. 567/13: MO Ptuj se predlaga, da prevzame spletno stran https://ptujcani.si oz. jo vključi v prenovo spletne strani MO Ptuj. Obenem seveda predlagamo, da tudi MO Ptuj ob prenovi svoje spletne strani gre na predlagano platformo ter tako prihrani kar nekaj proračunskega denarja.

Odgovor: V februarju bo imenovana projektna skupina za prenovo spletne strani MO Ptuj, katere naloga bo vsebinska in oblikovna prenova spletne strani MO Ptuj. Projektna skupina bo med
drugim pregledala spletne strani občin in drugih spletnih mest ter
pripravila izhodišča za izbiro najprimernejše rešitve.
Pripravil: Alen Jevtović


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: