Huda pokušnja, Jerneja Ferlež in Peter Rozman, Muzikafe, 29.1.2020

S koncem januarja se vračajo 𝗛𝘂𝗱𝗲 𝗽𝗼𝗸𝘂𝘀̌𝗻𝗷𝗲!, tokratna bo že 68. po vrsti. Gostje bodo kar trije: 𝗝𝗲𝗿𝗻𝗲𝗷𝗮 𝗙𝗲𝗿𝗹𝗲𝘇̌ 𝗶𝗻 𝗣𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗥𝗲𝘇𝗺𝗮𝗻, avtorja zbirke zgodb Maribor paralaksa, ter 𝗠𝗶𝘁𝗷𝗮 𝗛𝗲𝗿𝗴𝗮 iz ormoške kleti Puklavec Family Wines. Večer bosta povezovala pesnik David Bedrač in vinski publicist Jože Rozman.

Sreda, 29.1.2020 ob 19h-21h, Muzikafe, Ptuj

Vabljeni, vstop prost!

📚 Zbirka novel 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗯𝗼𝗿 𝗽𝗮𝗿𝗮𝗹𝗮𝗸𝘀𝗮 izhaja iz koncepta dveh različnih pristopov k pisanju dveh po izvoru različnih avtorjev. Je plod za to priložnost domišljenega koncepta soavtorstva etnologinje in pisatelja. Skozi fotografije, dokumentarne podatke in literarno domišljijo sta spletla deset zgodb o Mariboru in širnem svetu. Realni posamezniki se prelivajo v literarne like in se gibljejo med dokumentarnimi dejstvi in njihovimi, prav zanje izmišljenimi, nadgradnjami. Odzivajo se nanje kot so se in kot bi se nemara lahko.
Jerneja Ferlež (1968) je etnologinja in bibliotekarka, doktorirala je s področja etnologije. Objavila vrsto etnoloških člankov in monografij.
Peter Rezman je pesnik, pisatelj in dramatik. V slovenskem literarnem prostoru uveljavil predvsem kot prozaist, ki v svojih delih najpogosteje obravnava tematike, povezane z rudarstvom in rudarskim življenjem.
👉 https://beletrina.si/knjiga/maribor-paralaksa

🍷 Mitja Herga in 𝗣𝘂𝗸𝗹𝗮𝘃𝗲𝗰 𝗙𝗮𝗺𝗶𝗹𝘆 𝗪𝗶𝗻𝗲𝘀
Če bi sešteli vinograde ali količine vina vseh dosedanjih sedeminšestdesetih vinskih udeležencev Hudih pokušenj!, tokratna je namreč že 68. po vrsti, bi se verjetno komaj približali številkam, s katerimi se ponašajo v ormoški kleti Puklavec Family Wines. Kajti, obdelujejo 590 hektarjev vinogradov, za povrh odkupujejo grozdje še od drugih. Kako je delati in ustvarjati s takimi količinami in v tako veliki kleti, ali so se že približali cilju, pridelovati najboljše možno vino, to nam bo med drugim razkril direktor in glavni enolog Mitja Herga, rojen v Ormožu, ki si je vinogradniške in kletarske izkušnje nabiral tudi po svetu. Da nazdravimo izzivom novega leta, bomo začeli s penino rose, nadaljevali s prav posebnim šiponom, prleškim paradnim konjem, spoznali še sivi pinot, in sklenili s predpremierno pokušnjo merlota Instinct iz Puklavčeve severno makedonske kleti Negotino. Javnosti ga bodo namreč prvič uradno predstavili dan zatem na ljubljanskem gradu. Bodite med prvimi!
👉 http://puklavecfamilywines.com/si

ℹ️ Dogodek je del programa Literarne prireditve, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Na dogodku boste knjigo lahko tudi kupili.

ℹ️ Soprireditelji: Beletrina, zavod za založniško dejavnost, Muzikafe Ptuj, www.thethirdwine.com, Zavod Itadakimasu Ptuj


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: