Rijeka 2020 = Ptuj 2025

Rijeka ni umazano pristaniško mesto. Je v zadnjih letih namreč tudi vedno bolj karnevalsko mesto, kjer na letošnji karneval dobijo nastopajoče skupine iz vse Evrope in tudi iz New Orleansa (ZDA). Seveda mi po svoji velikosti in gospodarski moči Reki ne moremo konkurirati, a lahko z njo še kako sodelujemo – še posebej, ker je Reka letos (od februarja naprej) tudi evropska prestolnica kulture.

Kje se torej splača promovirati in za naše cilje lobirati bolj kot tam, kjer je že tako ali tako zbrana vsa srenja, ki tako ali drugače sodeluje v projektih pod kratico EPK?

Če bodo torej tam na licu mesta odločevalci, umetniki, novinarji, potem de facto mora biti tam osebno prisotna tudi ekipa, ki za EPK 2025 dela v korist Ptuja. No, vsaj upajmo da res v to smer dela, ker bi meni to z 100 jurčki prejetimi v naprej, brez jamstva za rezultat, šlo recimo tudi super od rok. 

Torej, ali smo povabili njihove zvončarje in še kakšno skupino na naš karneval? Ali gre katera naša skupina letos na njihov karneval? A gredo kakšni kurenti do Benetk, da na poti vmes tudi tam uprizorijo kak šov? Ali gre kak novinar, katerega od naših lokalnih medijev tja dol, malo na lušno pogledat, kaj se tam dogaja in kako ta zadeva tam izgleda? 

Naj samo omenim, da tamkjašnji organizatorji govorijo o kulturnem letu od karnevala do karnevala, pri čemer v drugem primeru seveda mislijo že na karneval 2021. Letošnji karneval pa je pri njih centralni dogodek vsega kar se bo februarja zgodilo pod znamko EPK 2020.

Predlagam seveda navzkrižni oziroma simbiozni kompenzacijski marketing, kjer

naš Zavod za turizem in naša ekipa EPK2025 na Ptuju promovirata EPK Reka 2020 in seveda vice versa

obstaja spodaj na obali, v Rijeki na glavnem korzu prostor, kjer oni reklamirajo nas ali pa nam dovolijo, da opremimo tam prazen lokal z našimi promotivnimi materiali. 

Vrh te zgodbe je dosežen. v kolikor napovedovalec/napovedovalka na njihovem karnevalu med pomembnimi gosti pozdravi tudi našo ekipo in pove, da je Ptuj resen kandidat za prevzem EPK v letu 2025.

Imamo še dva tedna časa, ker Reka svoj EPK status torej prejme s 1. februarjem in ima glavni karnevalski dogodek (mednarodno povorko) 23.2.2020, isti dan kot mi. Tudi oni so člani FECC in glede na funkcijo g. Brumna v tej organizaciji, po moje vzpostavljanje močnejšega sodelovanja med karnevaloma ne predstavlja problema. Če je kdaj Reka primeren partner,  potem je to sedaj.

***

Tudi v pristopu do tega predloga se bo videlo, ali z EPK2025 mislimo resno ali pa v korist redkih le nakladamo in dajemo sami sebi napačno upanje. Mislim, da tudi nima smisla hodit dol nekaj blefirat sredi poletja, ker je takrat pač tam izjemno lepo in je Opatija blizu.

SEDAJ je čas za akcijo.


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: