Spletišče za dialog pogodu Občine in občanov

Danes smo dodobra nadgradili izgled našega spletišča. Zakaj?

Da še bolj nazorno – ne le z besedami, pač pa tudi z obliko – pokažemo: spletna stran Mestne občine Ptuj (www.ptuj.si) in ptujcani.si sta za skupaj; zato naj se zintegrirata.

Cilj:
Ena spletna stran, na kateri občani najdejo vse, kar za njih opravi njihova Občina. Hkrati pa se lahko na njej sami vključujejo ter sodelujejo v dialogih o vseh zadevah javnega in skup(nost)nega.

  • Lokalna skupnost smo ljudje, formalno združeni v občini, Mestni občini Ptuj. Naši izvoljeni predstavniki v okviru MOP udejanjajo voljo ljudi.
  • MO Ptuj s svojim zaposlenimi na MOP in v občinskih zavodih in organizacijah dela za dobro ljudi. Zato ima MO spletno mesto, kjer občanom sporoča vse, kar je zanje pomembno, relevanto, kar glede informiranja zahteva zakonodaja itd. Vse to že danes najdete na naslovu: http://www.ptuj.si
  • Občani, volivci (in tudi tisti, ki volilne pravice še nimajo) pa smo zgradili še svojo “vejo”: Svoja vprašanja in pobude lahko podamo sedaj javno tudi sami. Celo svoje članke in komentarje. Kot vemo, lahko tudi s pridom uporabljamo aplikacijo izboljšajmo.si.ptuj
Spletišče za dialog pogodu Občine in občanov

je delujoči prikaz tega, kakšno spletno stran si želimo občani.
Najbolj na kratko: enovito (vse na enem mestu) in dialoško: odprto za prispevke občanov in sprotno vključevanje v debate o javnem.

Seveda: to, kar vidite, je vzorec, zgled, primer, delujoč model.

Kajti je dejal Dodo, najbolje razložiš, če to storiš!
Alica v čudežni deželi

Spletišče, ki ga gledate, se da poljubno dograjevati in spreminjati, preimenovati vsebinske sklope, oblikovno spreminjati.
To, kar vidite, je ta hip predlog – za dialog.

Končni cilj vsega početja v okviru http://www.ptujcani.si je torej ta:

da MOP v svojo uradno spletno stran vključi tudi občane. Kako se to da, kaže današnji izgled neuradne spletne strani občine.
Ali drugače: ptujcani.si se ponujamo svoji občini, da nas prijateljsko prevzame.

(V trenutku prijateljskega prevzema bomo seveda ukinili iz kolofona inforamacijo, da s stranjo upravlja društvo Ptuj je naš skupni ponos. Ali drugače: PJN spletišče MOP z veseljem podari.)


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.

Samo občan

Menim, da je za lokalno skupnost dobro, če je lahko 30.000 občanov v stalnem dialogu s 30-imi izovljenimi in zaposlenimi na občini. Zato pomagam graditi platformo Ptujčan/i.

%d bloggers like this: