Na kak način se meri, ocenjuje in nagrajuje uspešne zaposlene na občinski upravi

Sergeja Puppis Freebairn, svetniška skupina Lista Andreja Čuša je posredovala vprašanje št. 530/12: Na kak način se meri, ocenjuje in nagrajuje uspešne zaposlene na občinski upravi in jih s tem motivira za dobro delo? Ali je že kdo od zaposlenih kdaj odškodninsko odgovarjal za napako oz. malomarnost pri delu, ki je rezultirala v višjih oz. dodatnih stroških občine?

Odgovor: Zaposlene v javnem sektorju se enkrat na leto ocenjuje, ocene pa se uporabljajo za spodbujanje njihove kariere in pravilno odločanje o napredovanju v plačni razred in naziv. V javnem sektorju sicer poznamo tri vrste delovne uspešnosti: redno delovno uspešnost, delovno uspešnost iz naslova povečanega obsega dela in delovno uspešnost iz naslova prodaje blaga in storitev na trgu. Redna delovna uspešnost se do 30. junija 2020 ne izplačuje, delovne uspešnost iz naslova prodaje blaga in storitev na trgu si kot neposredni uporabnik proračuna ne moremo izplačevati, tako da je edina uspešnost, ki se lahko trenutno izplačuje, delovna uspešnost iz naslova povečanega obsega dela. Za izplačilo delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela se lahko porabi največ 40 odstotkov sredstev iz prihrankov (prihranki sredstev za plače, ki nastanejo zaradi odsotnosti javnih uslužbencev ali nezasedenih delovnih mest), zaposlenemu pa se lahko izplača največ 20 odstotkov mesečne osnovne plače. Odločitev o plačilu delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela sprejme predstojnik (župan) na podlagi pisnega dogovora med zaposlenim in njegovim nadrejenim. Do sedaj še noben od zaposlenih ni odškodninsko odgovarjal za napako oz. malomarnost pri delu, ki bi rezultirala v višjih oz. dodatnih stroških občine.

Pripravil: Martin Kukovič


KOMETIRAJTE IN ŠIRITE DOBRO ZGODBO! Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletne strani ptujcani.si.
%d bloggers like this: